Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NHL-intresse för Eric Martinsson

På torsdag debuterar Eric Martinsson i Tre Kronor. Till hösten kan det bli spel i världens bästa hockeyliga.
– Jag är free agent och vet att det finns intresse från flera NHL-klubbar, säger 23-åringen.

Eric Martinsson, snart i Tre Kronor. Och i NHL?Bild: OLA WESTERBERG
Samtalet från landslagsledningen kom i torsdags. Budskapet: du är uttagen att spela två Euro tour-landskamper med Tre Kronor mot Ryssland.
– Jag har funderat och kommit fram till att det enda jag någonsin blivit uttagen till är till hockeygymnasiet i Ängelholm – som reserv. Annars ingenting; inte Tv-pucken, inga juniorlandslag, säger han.
Storspelet i semifinalen mot Skellefteå, då Eric Martinsson klockades för drygt 25 minuters istid per match, gav eko och röster höjdes snabbt för att den 23-årige backen borde vara landslagsaktuell.
– Men det var mest media som hajpade det där, jag gick inte och väntade på något samtal. Så när de väl ringde fick jag en chock. Samtidigt kände jag förstås en oerhörd glädje, säger han.
Är det de här två landskamperna du är uttagen till?
– Ska jag vara riktigt ärlig vet jag inte, jag ska mest försöka njuta. Jag antar att folk kommer att gallras bort efterhand.
Men du är med och konkurrerar om en VM-plats nu. Känns det greppbart?
– Nej, inte riktigt. Men visst, allt kan hända och alla som är med har fått besked om att fixa visum.
Kontraktet med Växjö Lakers sträcker sig över de två kommande säsongerna. Men nu avslöjar den Åstorps- och Röglefostrade backen att nordamerikanska klubbar visar intresse.
– Jag har inte träffat min agent på ett tag och det finns inget konkret, men jag vet att det finns ett antal klubbar som är intresserade, säger Martinsson.
Och du är odraftad.
– Precis. Det är ingen nackdel, det är snarare en väldig fördel.
Hur tänker du?
– Jag vet att läget kan svänga på en eftermiddag och inget är hugget i sten, så jag ska inte säga att jag har bestämt mig. Men just nu känns det som att jag skulle må bäst av att ta ett år till i Växjö och SHL.
Senast Eric Martinsson våndades kring sin hockeyframtid var våren 2014, efter en succévår med Rögle. Stanna eller gå? Martinsson valde att ta chansen den gången.
– Det gav mig en tankeställare, jag lärde mig extremt mycket då, säger han nu. Jag visste att hösten skulle bli tuff och när jag väl hamnade i Växjö var det mentalt motigt. Den här gången kommer jag att ta en extra funderare.
Man kan tacka nej till ett NHL-kontrakt alltså?
– Det är väl det som är lite lurigt. Får jag väl ett erbjudande på bordet kommer jag såklart att tänka över det noga. Men just nu ska jag bara åka iväg med landslaget och njuta.
Gå till toppen