Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jämtin ett namn för Rögle?

Enligt uppgifter till Sporten har Rögle varit i kontakt med SHL-profilen Andreas Jämtin.
– Inga kommentarer, hälsar sportchefen Anders Carlsson.

Andreas Jämtin, här i HV71.Bild: PETER HOLGERSSON
Rögles säsong har varit slut i över en månad. Många spelare från truppen som höll laget kvar i SHL utan kval har redan förlängt sina kontrakt inför nästa säsong. Det finns inte särskilt många platser att fylla – dock har Rögle ännu inte presenterat några nyförvärv.
Sportchefen Anders Carlsson har tidigare berättat att Rögle är nära att värva.
– Vi är väldigt nära med några spelare, men kan av olika anledningar inte presentera något ännu, sa Carlsson i en intervju den 6 april.
Enligt uppgifter till Sporten är forwarden Andreas Jämtin en av spelarna som Rögle har varit i kontakt med inför nästa säsong. 32-åringen är en av SHL:s största profiler och har gjort 632 matcher i ligan med 270 noterade poäng.
Jämtin har representerat bland andra AIK, Linköping och HV71, men kommer närmast från spel i KHL med kroatiska Medvescak Zagreb där han gjorde 10 poäng på 55 matcher. Han har ett utgående kontrakt.
På frågan om Rögle är intresserat av att värva Jämtin svarar sportchef Anders Carlsson kortfattat i ett sms:
"Inga kommentarer".
Jämtin spelade i Tre Kronor senast säsongen 2012-13 och har representerat Sverige i två VM. Han är SHL:s mest utvisade spelare genom tiderna och har noterats för 1433 minuter på botbänken i grundserien.

Rögles trupp just nu

Målvakter: Oscar Dansk (lån från Columbus) och Lars Volden.
Backar: Almen Bibic, Alen Bibic, Jesper Williamsson, Dominik Granak, Kevin Marshall, Ludvig Claesson och Timothy Liljegren.
Forwards: Patrick Cehlin, Mathias From, Ludvig Rensfeldt, Christopher Liljewall, Daniel Sylwander, Jack Connolly, Taylor Matson, Sebastian Wännström, David Åslin, Viktor Lindgren, Filip Karlsson samt Robin Kovacs och Alexander Nylander (båda utlånade under gångna säsongen).
Klara nyförvärv: -
Klara förluster: I.Baranka (HC Vitkovice), E.Kristensen (Linköping), J.Hellgren (AIK) J.Smotherman, R.Bengtsson, J.Jensen (klubbar ej klara), L.Elvenes (utlånad till Mora).
Osäkra: F.Schütz och A.Lunsjö
Gå till toppen