Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Landskronakonstnärer prisas

Nina Slejko Blom och Conny Blom, konstnärer från Landskrona, tilldelas Sparbanksstiftelsen Skånes kulturstipendium

Nina Slejko Blom och Conny Blom.Bild: Sven-Erik Svensson
De Landskronabaserade konstnärerna Nina Slejko Blom och Conny Blom tilldelas Sparbanksstiftelsen Skånes kulturstipendium 2016 i kategorin konst.
Totalt delar man varje år ut sex stipendier, uppdelat på kategorierna konst, film, dans, musik, teater, och litteratur. Pristagarna var nominerade av en jury n.
Ur juryns motivering: "De arbetar med att gestalta en bärande tankegång så att den blir intressant, attraktiv och begriplig utan att sätta det dekorativa i främsta rummet".
Conny Blom är uppvuxen i Helsingborg och Nina Slejko Blom är uppvuxen i Bukovje, Slovenien.
Båda är internationellt aktiva och har ställt ut på institutioner som Moscow Museum of Modern Art (MMoMA), Göteborgs konsthall, quartier21- MuseumsQuartier i Wien, UGM - Konsthallen i Maribor (Slovenien), MSUM - Museet för samtidskonst i Ljubljana (Slovenien), Kalmar konstmuseum, Landskrona konsthall etc.
Gå till toppen