Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Årets pristagare på Landskronagalan

På fredagskvällen firades idrotts- och näringslivsföreträdare vid den årliga Landskronagalan.

Ledarkannan, till årets ungdomsledare: Patrik Helgesson, Landskrona Atletklubb.
Motivering: Som 16-åring invaldes han i styrelsen som ungdomsrepresentant. Efter fortsatt arbete i styrelsen med olika uppdrag är han nu ordförande. Under hans ledning har föreningen arrangerat flertal internationella tävlingar bl.a. U-EM 2006, J-EM 2009 och U-EM 2015. Han tränar och utbildar nya ungdomsledare, är sekreterare i distriktsförbundet och dessutom landets mest välrenommerade tyngdlyftningsdomare och ansvarig för domarutbildningen i Sverige.
Årets Uf företag: Landskronaparaplyet UF, Noak Ahlberg, Paulina Pavlovic, Klara Engström, Emelie MårtenssonSebastian Lundgren.
Motivering:De stod pall i ur och skur för att skydda näringslivet i Landskrona.Genom en skalbar och spännande affärsidé, har dessa företagare redan gjort sig kända.Med en överlägsen försäljning, bra resultat och en proffsig leverans rakt igenom, framstår de som en klar vinnare.
Årets Ungdomsstipendiater: Ellen Bengtsson, GW Landskrona, Dorutina Goxhuli, LKGF, Wilma Mårtensson, LKGFElisabeth Brandt, BGK Linjen, Amanda Gadd, Spader Dam, Emil Hassling, Landskrona Simsällskap, Johan Andersson, Landskrona Varpaklubb, Rakel Nilsson, Kronan Volleybollklubb, My Rydgren, Landskrona simsällskapMeja Engdahl Petersson, LKGF
Årets Nyföretagare: Äventyrsförskolan
Motivering: Äventyrsförskolan i Landskrona AB levererar en i Landskrona efterlängtad produkt med anknytning till natur och uteliv. Tre erfarna personer tar här sina visioner och drömmar till praktisk handling. Uppskattat av barnen och deras familjer.
Årets förening: Kronan Volleybollklubb
Motivering: Ungdomsverksamheten växer stadigt och klubben bedriver nu träning för alla åldrar, från Volleybompans 3-åringar upp till motionsgruppens något äldre deltagare. Förra säsongen återstartades damlaget efter 5 års frånvaro i seriespelet. Men viktigast av allt så har Kronan deltagit med flera lag i de flesta åldersklasser i varje tävling. Den bredd som skapats på bara några få år är grunden till att man även satt klubben på den svenska volleybollkartan genom att ta oss till kvartsfinal i Svenska Mästerskapen för flickor födda 1999 och senare. Det blåser medvind i Kronan Volleybollklubb, som även börjar etablera sig som arrangörer av stora turneringar.
Årets satsning: Mims Invest
Motivering: Priset årets satsning går till ett företag som skapat stort värde för staden och som valt att satsa på en gammal klassiker i Landskrona. Nya arbetstillfällen, nya butiker och en välkomnande och fräsch entré till vår stad har vi vinnaren att tacka för.
Årets jobbskapare: Enercon
Motivering: I en tid när många företag inom den tillverkande industrin väljer att lämna Sverige och flytta produktionen till låglöneländer finns det företag som prioriterar kvalitet och leveranssäkerhet före lägsta lönekostnad och därför väljer att vara kvar i Sverige. Att man dessutom väljer Landskrona, med sin långa tradition inom den tillverkande industrin, som bas för sin verksamhet i Sverige gör oss extra glada och stolta.
Årets prestation: Ann-Charlotte Persson , Vindens Bowlingklubb.
Motivering: Ann-Charlotte har många bowlingtävlingar bakom sig, med ungefär 20 års engagemang i sporten. I princip varje år har hon varit med i SM för funktionshindrade, vilket är hennes största tävlingssammanhang hittills.Sommaren 2015 deltog hon iSpecial Olympics World Games i Los Angeles. Ann-Charlotte kom hem med ett guld, ett silver och ett brons.
Årets hållbara företag: BCC
Motivering: Priset går till ett företag i Landskrona som är världsledande inom sin bransch.
I takt med att världens skogar skövlas gör växtföretaget BCC AB i Landskrona det omvända, och lever upp till sitt motto: plant the planet. Med sitt breda och kompletta sortiment av frörensningsanläggningar och plantskolesystem bidrar de till producera ny skog och jordbruksgrödor över hela världen.
Lisas guldmedalj: Josefine Olsson, Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening.
Motivering: Under 2015 har hon vunnit samtliga individuella nationella tävlingar i rytmisk gymnastik i Sverige. Hon har totalt dominerat svenska RG, blivit Svensk seniormästarinna och vann dessutom samtliga guld vid Svenska Cupen i Göteborg. Inför EM i maj var hon Gymnastikförbundets enda kandidat och till VM var hon ankare i laget. Hon har tävlat mycket internationellt under året och deltagit i Världscupen och Grand Prix.
Gå till toppen