Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kivilehto har hittat sin drömspelare

FC Helsingborg har gjort klart med sin offensiva försvarskraft.

Juha Kivilehto.Bild: Mathilda Ahlberg
I onsdags kunde HD berätta att FC Helsingborg var ute efter den finländske landslagsbacken, Petri Hakonen. Nu står det klart att 25-åringen byter från den finska storklubben SPV till FCH.
– Det känns bra att komma till Sverige. Det är världens bästa liga och jag vill hjälpa det här laget att vinna. Men särskilt mycket om FC Helsingborg vet jag inte än, säger Petri Hakonen i telefon från Finlands landslagssamling på Euro Floorball Tour.
Med på samma landslagssamling finns FCH:s spelande sportchef, Juha Kivilehto, som nog kan lära Petri Hakonen mer om den klubb han precis skrivit ett tvåårskontrakt med.
– Jag känner Petri väldigt bra. Vi spelade ihop i två säsonger i SPV och var även backpar ihop då och då, så nog vet jag vad vi får, säger Juha Kivilehto.
Det FCH får är precis det man har letat efter. En snabb offensiv back med bra skot som kan ge laget en offensiv styrka. Själv är han inte den fysiskt starkaste spelaren.
– Jag kompenserar det med min snabbhet. Jag vill inte vara och gruffa med de större spelarna nere i hörnen. Jag är tillräckligt snabb för att ta mig dit och därifrån utan den direkta närkontakten, säger Petri Hakonen.
Den högerfattade 25-åringens offensiva kvaliteter är något både han själv och Juha Kivilehto lyfter fram.
– Jag är bra offensivt, men på senare år har jag även utvecklat min defensiv. Nu ser hag fram emot att utvecklas ytterligare i världens bästa liga och försöka vinna ligan. jag har vunnit två gånger i Finland och jag gör det gärna igen i Sverige.
FCH-laget börjar formeras allt mer inför nästa säsong. I och med värvningen av önskespelaren Hakonen är dörren till backsidan i det närmaste stängd.
– Vi vill kanske ha in ytterligare en back. Men då ska det vara något speciellt, en spelare som gör skillnad. Hittar vi inte det så är vi nöjda, säger Juha Kivilehto.
Laget tar alltså form. Närmast på schemat står att lösa kontraktsförlängningen med landslagsmålvakten Jonathan Paulsson, där sportchefen är hoppful. Och så är det den där lilla detaljen att hitta en huvudtränare efter Magnus Anderberg.
– Det ser bra ut och jag tror att vi har några bra svar i början av nästa vecka, säger Juha Kivilehto innan den finländska landslagsledningen påkallar de båda FCH-spelarnas uppmärksamhet.
Gå till toppen