Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stabil seger för BoIS i hemmapremiären

Nyförvärv och vägvisare direkt. BoIS-forwarden Erik Pärsson njöt av att stå i centrum efter att ha gjort båda målen i hemmapremiären.
– Jag är anfallare och har ett ansvar på mig att göra mål, säger han.

Erik Pärsson gjorde båda målen för BoIS.Bild: Britt-Mari Olsson
29 minuter tog det innan Landskronas nye powerforward Erik Pärsson stal både show och boll i säsongens första hemmamatch i division 1-fotbollen.
Efter att ha gått omkull i straffområdet reste han sig, tog bollen och dunkade in 1-0 på den efterföljande straffen.
Så det är du som är straffskytt alltså?
– Det är jag eller Micke (Dahlgren), säger Erik. Men när ingen sa någonting tänkte jag, va fan, jag tar den. Det var inget snack liksom. Det är antingen hata eller älska det. Jag kände att det hade varit bra att få börja med ett mål direkt. För en anfallare är det viktigt att leverera.
Två minuter in i den andra halvleken var det dags igen. Efter ett snabbt anfall på vänsterkanten blev han frispelad av Filip Pivkovski.
Kvällens andra fullträff vägde tungt.
– Ett typiskt forwardsmål, säger Erik Pärsson.
– Förspelet från Fille var helt fantastiskt. Sen fick jag en jäkla touch på bollen när jag skulle skjuta. Men jag var på plats där jag ska vara. Jag är anfallare och spelar ensam på topp och har ett ansvar på mig att göra mål.
Efter det första målet stack han rakt ut till sidlinjen och kramade om tränaren Agim Sopi.
– Jag ville visa uppskattning för det förtroende han ger mig, säger Erik. Jag ska prestera för honom och för laget. Det är det absolut viktigaste för mig.
Nyförvärvet från Höllviken är en klassisk striker som vet var målet är beläget.
– Jag vill komma med tyngd och fart, säger han. Och så vill jag bara vinna. Jag är inte här för att spela någon jävla lika-fotboll eller förlora. Framförallt inte här i denna borgen.
Förra året dröjde det till den sjätte omgången innan BoIS gjorde säsongens första mål i division 1-fotbollen.
Erik Pärsson känner förstås till den förfärliga starten.
– Det känns skönt att ge något tillbaka till fansen direkt, säger han.
Gå till toppen