Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De imponerade i Rögles tester

Rögles försäsongsträning är igång på allvar. Under måndagen genomförde laget alla sina stora fystester.
– Vi har kört styrka, snabbhet, spänst och återhämtning. Det är likadana tester i J18, J20 och i A-laget. På sikt ska vi samla på oss tillräckligt mycket data för att få en klar kravbild kring vad en spelare ska kunna klara av, säger Markus Pettersson som är fystränare och sjukgymnast i Rögle. Han fortsätter:
– Det är viktigt för de yngre spelarna att ha koll på A-lagsspelarnas värden, så de kan jämföra och se var de ska hamna i framtiden.
Veckan innan laget går på is i augusti ska nästa avstämning göras med nya tester. Två spelare stack ut från mängden.
– Taylor Matson har ruggigt bra testvärden överlag och ligger i topp på det mesta. Även Filip Karlsson ligger riktigt bra till på mycket. Vi har följt honom länge och han har haft en stadig utveckling hela vägen, säger Pettersson.
Rögle har redan spikat stora delar av sitt försäsongsupplägg. Den 8 augusti genomför laget sitt första ispass i Lindab arena. Den 19 augusti väntar matchpremiär mot Leksand i Borås. Den andra träningsmatchen spelas mot AIK i Tyringe (den 24 augusti) och därefter åker Rögle till Schweiz på träningsläger.
Den 8 september möts Rögle och Malmö i Ängelholm innan genrepet mot Karlskrona (den 16 september i Helsingborg) avslutar försäsongen.
Gå till toppen