Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Inga hinder är för höga för Johanna

Hon har tagit sig över många tuffa hinder de senaste åren.
Johanna Lassnack vet hur det är att gå från det negativa till det positiva.

– Jag vet att man kan lyckas även om man inte har de ekonomiska resurserna, de högsta betygen eller de bästa kontakterna, säger hon.
Johanna Lassnack harjobbat hårt för att nå framgångar både när det gäller sina två jobb som flygvärdinna och föreläsare, men även inom sin idrott hästhoppning.
Hon vantrivdes i grundskolan.
–  Det märktes också på mina betyg, som inte alls var bra.
– Jag kom in på barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet och där vände det för mig. Jag började tycka det var roligt att gå i skola och lade ned mycket tid för att få upp betygen.
– Under de tre åren lärde jag mig mycket psykologi och om kommunikation mellan människor. Jag träffade många människor som lärde mig mycket och jag lärde mycket om mig själv, berättar hon.
Då började hon också få upp intresset för entreprenörskap.
Johanna såg att det inte finns så många tjejer och unga kvinnor som sysslade med det.
– Därför bestämde jag mig för några år sedan att starta ett företag där jag åker runt och pratar om att man kan lyckas även om förutsättningarna inte är de bästa. Det gäller bara att hitta vad man vill göra och sedan jobba hårt, säger hon.
Under 2016 har hon redan haft omkring 35 föreläsningar, vilket visar att behovet är stort.
För några år sedan fick hon tipset att söka en utbildning till flygvärdinna.
Problemet var bara att ansökningstiden hade gått ut.
– Först tvekade jag, men bestämde mig en natt och skickade in ansökan.
Hon blev antagen och jobbar nu på Bra.
– Vi flyger på hela Sverige så det blir en del övernattningar i olika städer. Därför måste jag planera och ha bra framförhållning både i jobbet och när det gäller mina föreläsningar.
Sedan hon var sex år har Johanna Lassnack också haft hästar och ridsport som ett stort intresse.
– Med hästar måste man jobba sig upp från grunden. Det krävs motivation och tålamod, säger Johanna Lassnack, som hoppat både i Globen i Falsterbo.
Den senaste tiden har hon varit utan tävlingshäst.
– Jag funderade ett tag på att sluta, men längtan efter att få ha en ny häst och att få tävla blev för stor, så jag bestämde mig för att försöka jobba in så mycket pengar så jag kunnat skaffa en ny häst, förklarar hon.
För några sedan kom hästen Asteriod från Portugal, som är hennes nya ögonsten.
Gå till toppen