Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Min mening

Läsartext: Därför kan ni inte få er operation i tid

Nu kan vi inte längre tiga för allmänheten om varför det från och med april månad och under en oöverskådlig tid framöver kommer genomföras cirka 25 procent färre operationer varje vecka på Helsingborgs lasarett och varför många av er inte får er välbehövda operation i tid.  
De förslag vi lagt fram kommer att stoppa flykten av narkossjuksköterskor. Det skriver Anders Lundius. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivfoto: HD
Trots mindre resurser i kombination med tyngre uppdrag har vi i många år ansträngt oss för att erbjuda er en säker och god vård i rätt tid men nu har ork och tålamod tagit slut. Vi ställer helt enkelt inte upp längre med att bedriva vård under industriliknande former där patienter är en produkt och personalen anses vara outtömliga på energi utan behov av återhämtning.
Ledningen har fått ta del av risk- och konsekvensanalyser och konkreta förslag. Dessa vet vi är hållbara och mer kostnadseffektiva än hyrpersonal. Envisa i sin tro att allt kommer lösa sig av sig själv väljer dock ledningen en låg profil. Det är en passivitet som drabbar den enskilda patienten.
Medvetna om vårt värde väljer nu många av oss narkossjuksköterskor att sluta. Sedan årsskiftet har 12 narkossjuksköterskor valt att lämna sina tjänster, totalt saknar vi 17. Vi är eftertraktade och valet faller på andra arbetsgivare som har vett att erbjuda det vi behöver: arbetsvillkor som ger oss möjlighet till återhämtning. För det är vad allt handlar om, att vi som ger er vård själva ska må bra och ha den energi som krävs för att orka utveckla och driva vården framåt.
De förslag vi lagt fram vet vi omgående kommer stoppa flykten av narkossjuksköterskor och skapa en attraktion för rekrytering. Ledningen väljer dock sin egen väg och rekryterar istället från dyra bemanningsföretag.
Detta är i längden ingen bra lösning av många skäl. Kvalitet, kontinuitet, och verksamhetsutveckling försvinner samtidigt som lönekostnaderna ökar. Dessutom skapas en demoraliserande situation där ordinarie narkossjuksköterskor nu arbetar hand i hand med inhyrd personal vilka lyfter en högre lön samtidigt som de inte kan verksamheten fullt ut.
Utkomsten av detta är att Region Skåne provocerar sin egen personal genom att betala löner som överstiger våra ursprungliga löneanspråk men ger mindre tillbaka. En i våra ögon sett mycket dålig investering på mer än 100 miljoner kronor år 2015.
Vad vi ber om är fullt rimligt för att vi ska stanna kvar och återuppbygga operationsenheten på NV-Skånes akutsjukhus. Vi har i första hand bett om bättre möjligheter till återhämtning och föreslagit ett pilotprojekt med en ny arbetstidsmodell, något ledningen inte ens vill tala om. Där detta provats har resultaten varit mycket goda för både personal och patienter. Förvaltningschef Björn Zackrisson anger en ekonomisk ersättning som en del av lösningen. Det vi fick är enbart ett provocerande “stimulanspaket” över sommaren som förutsätter mer kvälls- och helgarbete. Det medför dessutom sämre möjlighet för återhämtning eftersom vi behöver schemalägga fler fridagar. Björn Zackrisson hänvisar i HD (26/4) även till pågående förhandlingar med Vårdförbundet. Detta är en sanning med modifikation. Att kalla till ett blixtmöte efter det påståendet är att arbeta i fel ordning.
Avslutningsvis vänder vi oss åter till Björn Zackrisson, Förvaltningschef Sund samt Ann-Sofie Bennheden, HR-direktör:
När ska ni se sambandet mellan orsak och verkan? När ska ni förstå att ni har skapat denna situation vi befinner oss i?
Vi har viljan, kunskapen och lösningarna, vi saknar bara förutsättningarna.  
Vi undrar när ni på riktigt ska ge oss dessa förutsättningar så vi kan återgå till att fokusera på vårt uppdrag och framtiden? Övriga förslag och idéer ni nu presenterat kommer tyvärr inte skapa tillräcklig attraktionskraft att vare sig behålla eller rekrytera narkossjuksköterskor.
Tro oss, vi vet!
Med detta uttryckt håller vi er nu fullt ansvariga för kommande utveckling!
Narkossjuksköterskorna
Helsingborgs lasarett
Genom Anders Lundius
Narkossjuksköterska
Gå till toppen