Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tobias Sana: En person ska inte få döda fotbollen

Malmö FF håller presskonferens klockan 12.30 idag. Medverkande: Tobias Sana och sportchefen Daniel Andersson.

Det var i onsdags kväll, i matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF, som en åskådare kastade in ett knallskott som landade precis bredvid MFF:s Tobias Sana.
– Jag stog helt stilla, stretchade och hörde att något studsade till på marken. Jag tror jag fattar att det är en bomb och hinner flyttade huvudet.Jag blev chockad och arg, förklarade Tobias Sana.
– Rädslan hann inte komma förrän i omklädningsrummet. Det var ilska först. Jag tänker på min familj, men jag vill inte diskutera dem sakerna.
Kommer du vara rädd när du går ut på en fotbollsplan igen?
– Nä det kommer jag inte.
Dagen efter knallskottet hade Sana ont i huvudet och det pep fortfarande i huvudet. På fredagen fanns det lite huvudvärk kvar. Ochj ett brännsår på benet.
– Jag ska göra ett hörseltest om några dagar,. Brännmärket är bara litet. Jag tränade för fullt idag.
Tobias Sana var ångerfull för sin egen reaktion efter smällen när han tog tag i hörnflaggan och kastade den mot Göteborgsklacken. Däremot känner han inget hat mot den som kastade knallskotet.
– Jag tänker inte överlåta hatta över kärlek. Han ska få sitt straff och jag tänker fokusera här. De ungdomarna som var bakom mig kanske blev skrämda för livet. Det här ska inte förekomma på fotbollsarenor, menade Sana..
– Jag ber om ursäkt att jag agerade som jag gjorde i chocken. Jag ber om ursäkt det.
Malmö FF stöttar Sana och tänker inte vidta några disciplinära åtgärder på grund av hans agerande.
Läs också Misstänkte knallskottskastaren nekar
Även Göteborgsspelare stöttar Tobias Sana.
– Blåvitt betyder mycket för mig. Det var speciellt. Jag har varit med om att blivit förolämpad förrut. När någon försöker skada mig känns det värre.
– Det värmer jättemycket att Göteborgsspelarna stöttar mig. Jag har haft kontakt med Sebatian Eriksson och Emil Salomonsson.
Daniel Andersson fick också frågan, under Sydsvenskan livesända tv-sändning vad MFF tycker om knallskott som dyker upp på fotbollsarenorna.
– Vi vill inte ha det. Det räcker så, sa MFF:s sportchef Daniel Andersson.
Gå till toppen