Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han har ett budskap i sina bilder

Konstnären Bobo Nilson är mycket medveten om vad som händer i världen.

Bobo Nilson är ytterst målmedveten och har ett budskap i sina tavlor.Bild: PRIVAT
Han är engagerad i samhällsfrågor och det vill han också visa i sina bilder.
– Jag vill förmedla ett budskap, säger han inför lördagens vernissage på Furutorps trädgård & landskap utanför Munka Ljungby.
Efter flera år på andra sidan Skåne flyttade han tillbaka till sina rötter på Bjärehalvön.
Sedan en tid bor han med sina tre barn i Förslöv.
– Det är en fantastisk miljö i att finnas i. Som konstnär är det mycket inspirerande. Det senaste året har det varit mycket att göra. Jag har satsat ordentligt på målningen samtidigt som jag startat en verksam som miljökonsulent. Dessutom är jag pappa till tre barn, säger Bobo Nilson.
I år över tio år lät han penslarna stå.
Men under det senaste året har han varit mycket produktiv och det har blivit mer än 25 tavlor.
Flera av dem har varit beställningar och vid Kullasalongen på Krapperup tidigare i år fick han med samtliga av sina anmälda tavlor.
– Jag vill förmedla mina tankar och mitt budskap i mina målningar. Bland annat är jag väldigt kritisk och ledsen för att Europa stänger ute människor från andra delar av världen som är på flykt undan förfärliga krig.
Ett exempel på hans medvetna ställningstagande är tavlan som föreställer två sädesärlor.
– Den visar hur honan matar sin lille unge med taggtråd. En symbol för dagens Europa. Jag vill att de människor som ser mina tavlor ska tänka efter och reagera. Det värsta är om man bara är, säger Bobo Nilson.
Utställningen visas vid Furutorps trädgård & landskap de närmaste tre veckosluten.
Gå till toppen