Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Veteranerna intar Filborna arena

Kända namn och simmare med över 80 år på nacken deltar i helgens Masters-SM.

Louise Karlsson är en av simmarna som kommer delta i helgens tävlingar när Masters-SM avgörs på Filborna arena.Bild: BJöRN TILLY
I dag drar masters-SM i simning igång. Nästan 500 deltagare från 80 olika föreningar samlas under helgen på Filborna arena för att tävla om medaljerna i veteranklasser.
– Det är dessutom ett öppet SM så vi har deltagare även från Norge och Danmark, och även en dam från Ryssland, berättar klubbdirektör Henrik Cleverdal från arrangörsklubben Helsingborgs simsällskap.
De yngsta deltagare är 25 år - den äldste 88 år. Och antalet licensierade veteransimmare blir allt fler, konstaterar Henrik Cleverdal.
– Det blir allt mer vanligt och har väl med den allmänna motionsformen att göra, att allt fler tränar högre upp i åldrarna och därmed simmar också fler. Antalet licensierade veteransimmare som tävlar och deltar i SM har dramatiskt ökat de sista fem åren.
Bland de mer namnkunniga simmarna som dyker upp i Helsingborg finns bland annat Louise Karlsson, Johanna Sjöberg och Emma Igelström. De två förstnämnda kommer att representera Helsingborg simsällskap.
Gå till toppen