Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Staten drar nu tillbaka fyra miljoner i saneringsbidrag

Naturvårdsverket har dragit in det utlovade bidraget på 4 050 000 kronor till Åstorps kommun för sanering av gifttomten på Norra Vallgatan. Förklaringen är att kommunen inte kommit i gång med saneringsarbetet i tid och det är oklart när man kan börja då kommunfullmäktigebeslutet om saneringen överklagats till Förvaltningsrätten.

Giftupplaget på Norra Vallgatan i Åstorp skulle saneras och täckas över för cirka sju miljoner. Men nu drar naturvårdsverket tillbaka bidraget på fyra miljoner.Bild: Ole Nicolaisen
I februari beslöt majoriteten i Åstorps kommunfullmäktige efter en lång och stundtals hård debatt att saneringen av gifttomten på Norra Vallgatan skulle ske genom övertäckning. Detta var det billigaste alternativet och skulle kosta ungefär sju miljoner kronor. Av denna summa hade kommunen blivit lovat 4 050 000 miljoner i bidrag från Naturvårdsverket.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen