Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Everberg: "Jag förstår att folk är besvikna"

Han vände tillbaka till SHL, men valde Växjö före Rögle. Nu talar Dennis Everberg ut om flytten som rört upp känslor. – Det var inte rätt tid för mig att vända hem till Rögle, säger han.

"Vissa kanske förväntar sig att jag skulle vända hem, men det var inte rätt tid för mig att göra det", säger Dennis Everberg.Bild: CHRISTOPHER SZAGOLA
Forwarden Dennis Everberg, 24, har flyttat in i en tillfällig lägenhet i väntan på ett permanent boende i sin nya hemstad. Han valde att lämna Nordamerika efter två säsonger i Colorados organisation och skrev nyligen på ett tvåårskontrakt med Växjö Lakers.
Sommarträningen startade i måndags.
– Skönt att vara igång och träffa alla nya lagkamrater. Det är väldigt proffsigt här, med en fin arena och en fin stad. Det är bara positiva intryck hittills, säger Everberg som blir lagkamrat med en annan före detta Röglespelare – backen Eric Martinsson.
Varför just Växjö?
– Jag har allting haft en bra magkänsla kring Växjö. Förra gången jag var på väg till SHL velade jag mellan dem och Luleå. Växjö har vunnit SM-guld och det finns en vinnarmentalitet här. De vill vinna, precis som jag – och här finns bra utvecklingsmöjligheter.
Många Röglefans hade hoppats på en återkomst till klubben Everberg lämnade för spel i NHL. Så blev det inte.
– Det var ett väldigt svårt beslut för mig att ta. Rögle var med i tankarna länge, men nu känns det rätt att jag valde Växjö, säger Everberg.
Upplevde du att Rögle gjorde vad de kunde för att få dig välja dem?
– Ja. Jag snackade med "Masken" (Anders Carlsson, sportchef) och jag gillar honom. Han gör ett jäkligt bra jobb i Rögle och hela klubben har något bra på gång. Jag kände inte att det var tid för mig att komma hem till Rögle, men "Masken" gjorde verkligen allt han kunde.
Vad kunde Växjö erbjuda dig som Rögle inte kunde?
– Jag velade fram och tillbaka, folk sa till mig att gå efter magkänsla och jag kände en positiv känsla kring Växjö. Det var något jag ville prova på. Jag vill vinna och där är Växjö lite längre fram – det kändes bara rätt helt enkelt.
Everbergs val har blivit omdebatterat i NV-Skåne. En del Röglefans har uttryckt sin besvikelse och frustration på forum och i sociala medier.
– Jag har faktiskt inte läst så mycket, utan har fått höra från annat folk att vissa inte har varit så nöjda. Egentligen är det så det ska vara, jag förstår att folk är besvikna. Jag är själv fotbollssupporter och jag hade blivit arg om någon hade valt bort mitt lag, säger Everberg och fortsätter:
– Samtidigt är det så här branschen fungerar. Jag måste tänka på mig själv och vad jag tycker känns rätt.
Har reaktionerna påverkat dig?
– Nej, jag har fått positiv feedback också. Jag har inte läst det negativa på Twitter och så, utan har försökt att hålla mig borta från det.
Har du förståelse för reaktionerna?
– Jag förstår att vissa blir missnöjda. Vissa kanske förväntar sig att jag skulle vända hem, men det var inte rätt tid för mig att göra det, säger Everberg.
Rögle möter Växjö på hemmais i SHL-premiären i höst. Då vill Everberg påbörja en ny resa, med samma mål som tidigare.
– Det var ett grymt roligt äventyr i Nordamerika, det vill jag uppleva igen. SHL är en riktigt bra liga där spelare skriver på NHL-kontrakt hela tiden. Jag vill hem, ladda om och ta mig tillbaka till NHL igen, säger Everberg.
Genom att kommentera på HD.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på HD.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på HD.se och HD papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen