Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Göran Ebenhart först ut i Humorfabrikens brobyggarkvällar

Teckomatorps Humorfabrik fortsätter sina stand up-kvällar på restaurang Hardings i Marieholm.
När Elin Nordén och Mats Andersson från Teckomatorps Humorfabrik häromåret, i samarbete med Michael och Bengt Harding, började arrangera stand up-kvällar på restaurang Hardings i Marieholm blev de också påminda om att det finns en historia av schism mellan Teckomatorp och Marieholm.
– Redan på 50-talet åkte Marieholmsraggarna till Teckomatorp för att banka skiten ur raggarna där medan Teckomatorpsraggarna åkte till Marieholm för att göra detsamma med raggarna där, säger Mats Andersson.
– Det sägs att avståndet mellan Malmö och Lund är jordens omkrets minus 18 kilometerm. Detsamma, fast 5 kilometer, kan sägas om Teckomatorp och Marieholm. Det märkte vi också då vi började arrangera humorföreställningar i Teckomatorp. Trots drygt 160 besökare var ingen från Marieholm. Och när vi gjorde våra första föreställningar i Marieholm var där ingen från Teckomatorp.
Men Teckomatorp Humorfabriks brobyggande har onekligen gett resultat.
– Marieholmarna har börjat upptäcka att Teckomatorp är inte Mordor och Teckomatorparna har märkt att Marieholm inte är byn som Gud glömde, säger Mats Andersson.
Nu tar Humorfabriken och Hardings nästa steg i brobyggandet. I sommar blir det fyra stand up-kvällar på restaurang Hardings. Först ut är Göran Ebenhart från Markaryd som uppträder den 8 juni.
På premiärkvällen uppträder även Jonas Karlsson från Helsingborg.
Resten av programmet:
6 juli Adde Malmberg och Niclas Christoffer.
3 augusti Ann Westin och Ludde Samuelsson.
7 september Thomas Oredsson och Sandra Westin.
Mats Andersson och Elin Nordén kommer att fungera som konferencierer under sommarens shower.
– Och som vanligt kryddar vi anrättningen med några nya talangfulla rookies som kanske blir nästa Johan Glans eller Babben Larsson, säger Mats Andersson.
Gå till toppen