Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Feminism är inte lika med pacifism.”

Sverige stöder idag kurderna i norra Irak med utbildningsinsatser. Det är bra, men vi liberaler vill att de ska få tillgång till vapen. Det krävs för att terrorismen ska kunna bekämpas. Det krävs för att tusentals flickor ska kunna befrias, skriver Birgitta Ohlsson, utrikespolitisk talesperson för Liberalerna.

Om det är någon del av världen som desperat behöver en liberal feministisk utrikespolitik är det där IS verkar i Mellanöstern, där modiga kurdiska peshmergasoldater, både kvinnor och män försvarar irakiska och syriska civila, skriver Birgitta Ohlsson, utrikespolitisk talesperson och riksdagsledamot för Liberalerna.Bild: Ceerwan.Aziz
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Länge var kvinnor osynliga skuggor i krig. Osynliggjorda både som soldater på slagfält och som offer i stridernas kölvatten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen