Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Pensionerad miljöinspektör mottogs som en popstjärna

Nyligen pensionerade miljöinspektören Håkan Ärnflykt bjöds in till Montessoriskolan - och fick skriva autografer, blev fotograferad och fick mängder av applåder.

Håkan Ärnflykt gick nyligen i pension efter nästan 40 års tjänst i Landskrona kommun som miljöinspektör. Det uppmärksammades i Landskrona Posten med en intervju. Artikeln uppmärksammades i sin tur av Jonna Andersson, lärare på Säbyholms Montessoriskola.
– Jag läste den högt för mina elever som spontant gav Håkan en applåd. Eleverna ville dessutom bjuda in honom till skolan.
Så blev det och på onsdagen kom han.
- Jag blev väldigt glad över inbjudan, säger han.
På förmiddagen samlades eleverna i klasserna fyra till sex i matsalen för att ställa frågor till honom. Han fick svara på många frågor om hur det var "förr" i Landskrona, vad som blivit bättre och vilka miljöproblem som fortfarande finns i staden.
- Vad har varit det bästa med jobbet? undrade en elev.
- Det var nog att vi kunde åstadkomma resultat, trots att vi mötte väldigt mycket motstånd från företag och kommunledning. Men vi drevs av att vi ville göra saker bättre, blev svaret.
Jonna Andersson kunde själv berätta hur hon själv som liten i Landskrona ibland kunde se mängder av döda fåglar på marken och hur gulbrun rök vällde ut från industriskorstenarna.
Efteråt blev det rusning fram till Håkan Ärnflykt som fick skriva autografer för fullt och bli fotograferad tillsammans med eleverna.
- Nästan som Justin Bieber, skojade han.
Gå till toppen