Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Pyttetåget tuffar igång

Pyttetåget startar sina turer från och med i dag måndag och kommer nu att tuffa fram till och med september.

Sol, uteserveringar och nu ytterligare ett tecken på att sommar och ledigheter närmar sig. Under måndagen börjar Pyttetåget att tuffa genom Ängelholm för säsongen.
Arkivfoto: Det populära pyttetåget börjar i allmänhet att köra från mitten av maj.Bild: Mats Roslund
Första turen går från Järnvägsmuseets parkering klockan 12 och går sedan varje hel timme fram till klockan 16. Sista turen från Hembygsparken går klockan 16.40.Som tidigare år så kör tåget alla dagar utom söndagar.
– På söndagar brukar vi har mycket folk i parken, däremot är det inte många som är på Stortorget och vill åka, säger Calle Gudmundsson, ordförande i Ängelholms hembygdsförening.
Som vanligt stoppar man för att ta upp passagerare på Stortorget, men på grund av olika vägarbeten så får turen en lite annorlunda rutt i år.
– Det har ju grävt upp Landshövdingevägen så där kan vi inte köra. Det blir Järnvägsgatan upp istället och så Södra Kyrkogatan upp till Storgatan.
Efter stoppet på torget kör tåget Storgatan fram till Vattengatan, sedan Tåsterupsgatan och Nybrovägen för att sedan komma tillbaka till Storgatan fram till Hembygdsparken.
Kostnaden för att åka med är samma som förra året, det vill säga 20 kronor enkelresa och 30 kronor retur.
Gå till toppen