Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fem promenerade hela vägen över Bron

Fem ungdomar lyckades ta sig hela vägen över Öresundsbron en natt i maj. De upptäcktes i tunneln med omhändertogs först på svensk mark och överlämnades till Migrationsverket.

ÖresundsbronBild: Lars Brundin
Hittills i år har 55 personer förökt att ta sig genom tunneln berättar Sanna Holmqvist, kommunikationschef på Öresundsbrokonsortiet för News Öresund.
Öresundsbrokonsortiet har satt upp värmesensorer för att kunna upptäcka om någon tar sig in i tunneln vid Kastrup.
– Vi är väldigt bekymrade över det här. Vi håller på att se om det när något vi kan förbättra vad gäller belysningen eller övervakninge, säger Sanna Holmqvist.
Det var värmesensorerna som slog larm natten till den 12 maj när de fem ungdomarna, alla under arton år, tog sig genom tunneln och över Bron.
Polisen stoppade tågtrafiken men lyckades inte förhindra att ungdomarna kunde ta sig över bron hela vägen till Sverige.
Där upptäcktes de och överlämnades till Migrationsverket för att söka asyl.
– Det var det första fallet där man har kommit hela vägen igenom, säger Ewa-Gunn Westford, kommunikatör vid Polisen region syd, till News Øresund.
På Öresundsbrokonsortiet är kommunikationschefen Sanna Holmqvist oroad över utvecklingen.
– Det värsta med detta är oron, det är människor som riskerar sina liv. Det sker flera gånger i veckan nu, det har ökat nu när sommaren börjar, säger hon.
Gå till toppen