Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vägrar betala och uppträder hotfullt

Sedan cirka 14 dagar tillbaka har både campingvärden Christer Johansson och hans personal stora problem med ett antal gäster som ockuperat delar av Elfdalens camping. Det handlar om personer som inte betalar för sig, som uppträder hotfullt, skräpar ner och inte följer de regler som gäller.

Det var strax efter klockan 22.30 för drygt 14 dagar sedan som ett antal husvagnsekipage kördes in och ställdes upp på Elfdalens camping i Klippan.
– De kom sent och jag fanns inte här och kunde stoppa dem. När jag var på plats var vagnar redan uppställda, säger Christer Johansson.
Det visade sig att de nya gästerna medförde en hel del problem förklarar Christer Johansson.
– De betalar inte för sig, de för mycket oväsen och stör de övriga campinggästerna, de skräpar ner och dessutom uppträder de hotfullt när någon påtalar att de inte kan bete sig hur som helst. Det har dessutom varit mycket stök mellan medlemmar i själva gruppen, säger Christer Johansson.
– Jag kontaktade polisen för att få dem avhysta men fick då beskedet att jag var tvungen att gå via Kronofogden som sedan skulle kontakta polisen. Jag insåg snabbt att detta kunde ta månader och dessutom bara kosta en massa pengar för att kanske först vid juletid få ett avhysningsbeslut.
Under de senaste dagarna har Christer Johansson enligt egen utsago försökt förmå de ovälkomna gästerna att lämna frivilligt. Det har dock varit fruktlöst.
– Det är ett oerhört svårt problem. Jag har talat med Räddningstjänsten och fått deras tillstånd att vår bom till infarten låses mellan klockan 21 på kvällen och 6 på morgonen. Detta för att vi inte ska riskera att få in fler ockupanter, säger Christer Johansson.
Enligt Christer Johansson kanske gruppen lämnar Elfdalens camping på söndag.
– Jag har talat med dem flera gånger och de kanske lämnar då. Vi får se.
När tidningen besökte campingen under fredagen var de utpekade husvagnarna där, men ingen av deras ägare.
Gå till toppen