Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

90 000 till fem föreningar

Sparbanksstiftelsen Skåne bidrar till den lokala utvecklingen genom att dela ut 90 000 kronor till projekt i Bjuv. Vid en ceremoni i Kuben hos Billesholms IK delades pengarna ut till sex föreningar på torsdagseftermiddagen.

Söderåsens Golf klubb fick dels 13 000 kronor för att satsa på projektet Golf för alla, dels 6 000 för att anordna ett sommarläger, av Sparbanksstiftelsen på torsdagen.Bild: Elin Lunner
Sparbanksstiftelsen Skåne tillsammans med Swedbank i Bjuv delar ut pengar till lokala projekt med fokus på kultur och idrott.
Billesholms GIF fick stöd till ett träningsläger med 15 000 och i samband med utdelningen tränar också de tjejer som kommer att åka på lägret tillsammans.
Billesholms Arbetares Fastighetsförening Upa fick 24 000 för att kunna anordna familjedagar i Billesholms Folkets Park.
Söderåsens Golfklubb fick 13 000 för att anordna projektet Golf för alla.
Bjuvstorps FF fick dels 15 000 för lägerverksamhet dels 2 000 för utbildning av ungdomsledare.
Även Söderåsens Golfklubb fick pengar till ett sommarläger, totalt 6 000 kronor.
Slutligen fick Billesholms IK 15000 för att anordna ett fotbollsläger.
Som en av ägarna i Swedbank använder Sparbanksstiftelsen Skåne avkastningen av aktierna till att främja den lokala utvecklingen.
– Genom att stödja lokala projekt inom forskning, näringsliv, utbildning, kultur och idrott är vi tillsammans med Swedbank med och bidrar till den lokala utvecklingen, säger Birgit Hansson, ordförande i Sparbanksstiftelsens styrelse.
Under 2016 kommer utdelningarna till lokala föreningar och projekt i Bjuv att uppgå till totalt 180 000 kronor fördelat på två anslagsperioder.
Gå till toppen