Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

90 000 till fem föreningar

Sparbanksstiftelsen Skåne bidrar till den lokala utvecklingen genom att dela ut 90 000 kronor till projekt i Bjuv. Vid en ceremoni i Kuben hos Billesholms IK delades pengarna ut till sex föreningar på torsdagseftermiddagen.

Söderåsens Golf klubb fick dels 13 000 kronor för att satsa på projektet Golf för alla, dels 6 000 för att anordna ett sommarläger, av Sparbanksstiftelsen på torsdagen.Bild: Elin Lunner
Sparbanksstiftelsen Skåne tillsammans med Swedbank i Bjuv delar ut pengar till lokala projekt med fokus på kultur och idrott.
Billesholms GIF fick stöd till ett träningsläger med 15 000 och i samband med utdelningen tränar också de tjejer som kommer att åka på lägret tillsammans.
Billesholms Arbetares Fastighetsförening Upa fick 24 000 för att kunna anordna familjedagar i Billesholms Folkets Park.
Söderåsens Golfklubb fick 13 000 för att anordna projektet Golf för alla.
Bjuvstorps FF fick dels 15 000 för lägerverksamhet dels 2 000 för utbildning av ungdomsledare.
Även Söderåsens Golfklubb fick pengar till ett sommarläger, totalt 6 000 kronor.
Slutligen fick Billesholms IK 15000 för att anordna ett fotbollsläger.
Som en av ägarna i Swedbank använder Sparbanksstiftelsen Skåne avkastningen av aktierna till att främja den lokala utvecklingen.
– Genom att stödja lokala projekt inom forskning, näringsliv, utbildning, kultur och idrott är vi tillsammans med Swedbank med och bidrar till den lokala utvecklingen, säger Birgit Hansson, ordförande i Sparbanksstiftelsens styrelse.
Under 2016 kommer utdelningarna till lokala föreningar och projekt i Bjuv att uppgå till totalt 180 000 kronor fördelat på två anslagsperioder.
Gå till toppen