Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Protestlista mot cykelväg

Drygt 250 personer från Allerum och Ödåkra med omnejd har skrivit på en protestlista mot de nya så kallade bygdevägarna.

För ett par veckor sedan skrev Helsingborgs Dagblad om kritiken mot kommunens och Trafikverkets pågående projekt. Boende vid Allerumsvägen uttalade sig. Kritikerna är främst oroliga för att trafiklösningen blir farlig för cyklister.
Projektet handlar om att måla cykelvägsfält i vägrenarna på landsvägar och bara ha ett körfält i mitten. Bilar som möts får köra ut tillfälligt i cykelvägarna. Bygdevägar kommer gå bland annat mellan Ödåkra-Allerum, Gantofta-Bårslöv och Gantofta-Vallåkra. Arbetet förväntas vara klart i mitten av juni.
De boende i trakten vill istället ha vanliga separata cykelvägar, som mellan Ödåkra och Fleninge där en ny cykelväg byggdes 2012.
Men det kostar betydligt mer pengar att anlägga separata cykelvägar och det är ekonomiska skäl, kombinerat med antalet personer som förväntas använda cykelvägarna, som ligger bakom valet av trafiklösning. Helsingborgs stad och Trafikverket hänvisar dessutom till att liknande bygdevägar sedan länge finns i bland annat Danmark och Nederländerna.
Gå till toppen