Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Budgetprognosen lägre än beräknat

Enligt prognosen ska Åstorps kommun gå med ett plus på 15 miljoner kronor under 2016. I nuläget ligger dock slutbudgeten ett antal miljoner under.

Eftersom Åstorps kommun inte kom igång med saneringen av gifttomten på Norra Vallgatan i tid så drog länsstyrelsen in saneringsbidraget. Detta gör att budgetprognosen inte når upp till förväntade 15 miljoner i överskott.Bild: Niklas Gustavsson
Inför 2016 så lades en budgetplan upp där Åstorps kommun skulle landa på ett plus på 15 miljoner kronor vid årets utgång.
– Vid senaste avstämningen låg vi på en prognos som landade på bara 6 miljoner plus, säger kommunalrådet Ronny Sandberg (S).
– Vid den senaste rapporten som levererades på kommunstyrelsens senaste sammanträde så var det dock uppgraderat till 12 miljoner, förklarar han.
Anledningen till att Åstorp inte riktigt har kunnat nå upp i överskottsmålet stavas uteblivna bidragspengar från länsstyrelsen för saneringen av Norra Vallgatan.
– I och med att länsstyrelsen drog tillbaka sitt saneringsbidrag för Norra Vallgatan så måste vi bokföra detta som ett minus. Där tappar vi med andra ord drygt 4 miljoner kronor, förklarar Ronny Sandberg.
Det visade sig att Åstorps kommun inte lyckades komma igång med saneringsarbetet på Norra Vallgatan av den gifttomt som oroar många kommuninvånare. Eftersom man dröjde för länge drog länsstyrelsen in sitt bidrag och nu måste man ansöka om nya pengar.
– Men jag är inte speciellt orolig jag tror faktiskt att vi kommer att landa på 15 miljoner i överskott när året är över, säger Ronny sandberg.
Gå till toppen