Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Dinosaurier får nytt liv på paintbollbana

De alltmer förfallna skräcködlorna från Nyvång rustas nu upp och får nytt liv. Det är paintbollparken PFA i Bårslöv som köpt urtidsdjuren för att smycka sina banor.

"Jag tänker mig de här pjäserna på en paintbollbana med en jeep och växter och kanske en rökmaskin. Det kan bli hur fräckt som helst" säger Magnus Hultberg till vänster. Med Jonas Nilsson håller han på att bygga upp paintbollparken PFA i Bårslöv.Bild: Sven-Erik Svensson
Det var när Jonas Nilsson och Magnus Hultberg på nystartade paintbollparken PFA satt och spånade på teman för banorna som de skulle anlägga som idén kläcktes.
– Vi tyckte det var en rolig idé. Det finns banor med westerntema och allt möjligt. Men dinosaurier är nog helt unikt, säger Jonas Nilsson.
– Det har ju skrivits en del om Dinoland i Nyvång, och jag kände en kompis som kände en kompis som kände ägaren, säger Magnus Hultberg.
En utrotningshotad T-Rex räddas till ett nytt liv.Bild: Sven-Erik Svensson
Ett tiotal gamla ödlor är det som fått ett nytt hem. Just nu ser de ganska ömkliga ut där de ligger på tomten bakom gården.
– Ja de är ganska trasiga och vi fick även ta isär dem för transporten hit, annars hade vi fastnat under broarna på E4, säger Magnus Hultberg.
Men vidundren kommer att rustas upp av ett proffs berättar killarna.
– Jag tror de är byggda 70-talet. Vi har talat med en kille som bland annat byggt dinosaurier för Ölands djurpark och liknande och han säger att de går att få fina igen. Men det ska ju göras på ett sätt så att man ändå känner igen dem, säger Jonas Nilsson.
”Det blir ju lite Jurassic Park, men det vågar vi nog inte kalla banan med tanke på namnrättigheter”, säger Jonas Nilsson.Bild: Sven-Erik Svensson
Killarna satsar stort på paintbollparken. I augusti i fjol köptes en gård utanför Bårslöv som nu förses med sex olika banor med olika teman. Sammanlagt får parken 20 000 kvadratmeter spelyta. Allting bygger de själva.
– Banorna byggs för proffsspel, men här ska folk även kunna komma för företagsevent och svensexor och liknande. Det är väl det man fortfarande associerar sporten med, och det är där pengarna ligger, säger Jonas Nilsson.
Till hösten ska parken även stå värd för en SM-deltävling i paintboll.
– Det känns fantastiskt! Det är cirka 65 lag med 400 registrerade spelare som kommer hit den 10-11 september. Då hoppas vi också att få mycket åskådare hit. Detta är ju faktiskt den enda extremsporten där man kan se tävlingarna på nära håll.
Genom att kommentera på HD.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på HD.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på HD.se och HD papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen