Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pettson och Pirater roade på Barnens dag

En livs levande Pettson och Findus. Och en småelak pirat som duellerar med vattenpistol. Barnens dag lockade flera tusen besökare till Sundspärlan.

Piratshowen avslutades med en duell med vattenpistol. Vinnaren fick äran att utmana piraten själv, Gunnar Sparov, som försökte fuska. Men fusk lönar sig inte skulle det visa sig.Bild: Britt-Mari Olsson
Hoppborgar, ponnyridning, ansiktsmålning och karuseller hör till. Men ibland är det de enkla sakerna som fångar barnens uppmärksamhet. Konsten att slänga en vuxen person i marken till exempel. Den bjöd lokala instruktörer från kampsportklubben Kaisho på och fick 35 nya medlemmar i belöning.
På utescenen i folkparken avlöste artisterna varandra i ett mixat program för alla åldrar. Under lördagen fick Dolly Style småflickorna att tappa andan medan piratshowen var en av söndagens höjdpunkter. Gunnar Sparov kunde utan större svårighet locka upp barn på scenen för att duellera med vattenpistol. Vinnaren fick äran att duellera med honom själv - en jättestor vuxen.
– Vem tror ni vinner? frågade han publiken och hoppades att någon skulle peka på honom.
Det gjorde inte en enda. Varpå han gick ut och hämtade en gigantisk vattenspruta inför finalduellen mot en liten tjej. Sprutan funkade inte – tjejen vann! Kan det sluta bättre?
Med 3 000 besökare under lördagen och cirka hälften under söndagen kan arrangörerna känna sig nöjda.
Gå till toppen