Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FCH silly season: "Bestämt mig för att stanna i Linköping"

FCH kan glömma den offensive poängbacken Jesper Johansson. – Jag har valt att vara kvar i Linköping, säger han.

Jesper Johansson efter att ha gjort mål mot FCH. Han kommer inte spela i rött och gult nästa säsong.Bild: BJÖRN LINDGREN
Flera faktorer pekade logiskt på att Linköpings reslige back Jesper Johansson skulle kunna hamna i FCH.
* Han har under flera säsonger varit en av SSL:s poänggladaste backar, precis det FCH har saknat.
* I en ramstark backuppsättning fick han allt mindre med speltid under förra säsongen och bänkades stora delar av slutspelet.
* Han är tajt kompis med Hampus Dargren, som ju flyttade ner från just Linköping i fjol.
Det som talat emot: att Jesper Johansson fortfarande har ett år kvar på kontraktet.
– Jag kan väl säga att jag varit i kontakt med Helsingborg och FC Helsingborg har varit intressant, men det är saker som väger över till att vara kvar i Linköping.
– Det var under en period som jag kände att jag ville höra mig för lite med andra klubbar och jag fick smickrande erbjudanden och kände att det eventuellt var aktuellt, men då sa Linköping nej till en flytt.
– Jag trivs väldigt bra i Linköping över lag som stad och i laget och med lagkamraterna och i föreningen. Jag kommer att träna på stenhårt och se till att jag får spela mer det här året helt enkelt.
När vi ändå pratade innebandy var det lika bra att kolla med Jesper Johansson om FCH.
– FCH har varje år sett ut som ett intressant lag på papperet, men inte riktigt fått ihop det spelmässigt fullt ut som man trott. Det kanske är det också att de har haft höga förväntningar på sig varje år fast de egentligen inte har levererat så att de borde ha så höga förväntningar varje år.
Vad gäller nyförvärvet Mika Kohonen:
Världens bäste innebandyspelare Mika Kohonon genom tiderna hyllas av Linköpingsbacken Jesper Johansson som ett riktigt bra nyförvärv för FCH.Bild: Mats Roslund
– Honom känner jag väldigt bra och har faktiskt pratat med honom på telefon ganska mycket inför den här säsongen och det är ett bra nyförvärv på så sätt att han är en naturlig ledare och en stark person som kan komma in och bidra med rutin och visa vad det är som krävs för att ta sig långt. Det vet han om någon. Vilket lag som helst skulle vilja ha en sådan ledare i sitt lag, säger Jesper Johansson.
FCH:s jakt på ytterligare en toppback går vidare och efter kontakt med sportchefen Juha Kivilheto under tisdagen är ännu inget klart.
Gå till toppen