Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HIF-talangerna hyllas: "Stor potential"

Sex spelare från HIF Akademi fick chansen i HIF:s A-lag mot Vålerengen. Nu hyllas talangerna. – De kommer få fler chanser, säger Johan Mårtensson.

HIF:s unga spelare hyllades, forwarden Mouhamed Fahs var en av de som byttes in .Bild: Mathilda Ahlberg
20,6. Det var HIF:s medelålder sista halvtimmen i träningsmatchen mot Vålerengen när sex HIF Akademi-spelare fick chansen. Redan i halvtid bytte HIF-managern in 18-årige vänsterbacken Niklas Svensson och i 63:e minuten radade fler upp sig: mittbacken Jonathan Olsson, 23, högeryttern Max Svensson, 18, vänsteryttern Charlie Weberg, 18, och forwardsduon Mouhamed Fahs, 17, och Lowe Ohlander, 17. Dessutom spelade Alexander Achinioti Jönsson, 20, och Felix Bindelöv, 19, som har nått A-truppen via HIF Akademi.
Efter matchen hyllar de etablerade HIF-spelarna klubbens talanger, som normalt sett spelar division 2-fotboll.
– Det är fantastiskt för klubben, många av spelarna i akademin har stor potential. Charlie (Weberg) som kom in rankar jag väldigt högt, jag tror att vi kommer få se honom i framtiden, säger forwarden Matthew Rusike.
Innermittfältaren Johan Mårtensson gillar också Weberg.
– Jag tycker att han är bra, han har varit bra i någon U21-match som jag sett också. Han har framför allt en fin vänsterfot, säger Mårtensson, som gläds med ungdomarnas framfart:
– Jag tycker att de sköter sig bra. De vill väldigt mycket, det är det viktigaste. De skapar en del chanser också, det är kul att se. De ska bara jobba på, så kommer de få fler chanser.
17-årige Mouhamed Fahs har tidigare varit på väg att lämna HIF för utländska klubbar, bland andra italienska Atalanta. Nu fick han göra A-lagsdebut.
– Det är som en dröm, det är hur stort som helst. Det är bara att tacka för chansen. Nu är det bara att fortsätta köra, säger Fahs.
Gå till toppen