Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bruksspel med härlig 50-talsmix

Brottning, kärlek, rockmusik, fackföreningsjobb och inte minst att jobba på Bruket. Kan man begära mera av den fjärde upplagan av Bruksspelet i Klippan? Nej naturligtvis inte, detta är en musikal som många kommer att känna igen sig i.

Regina Lund gör en rolig och gripande gestaltning av hustrun till brukets direktör, Margareta Torsson. En fantastisk tillgång i årets Bruksspel.Bild: Lars Möller
På tisdagen var det visning av årets Bruksspel, det fjärde i ordningen. Hela ensemblen, drygt 50 personer, fanns på plats och bjöd på ett knippe sång- och dansnummer av årets Bruksspel som utspelas 1957.
Namnet är Regnbågen och syftar på det nybyggda Folkets hus i Klippan. Här vimlar det av tjejer som tränar gymnastik, killar som tränar brottning, ja någon tjej också faktiskt. Ett rockband som tar sina första stapplande steg och så förstås Regina Lunds stilskola för Klippankvinnor.
Rockbandet, som leds av Axel Birgander, bjuder på häftig Klippanrock.Bild: Lars Möller
Denna välkända skådespelare nappade direkt på erbjudandet att vara med och spelar Östermalmshustru till brukets direktör.
– Vi har tränat i ur och skur men det har varit fantastiskt roligt, förklarade Regina Lund.
Och det syntes på scen att detta är något både hon och övriga skådespelare gillar. Bra musik, stark rollbesättning och en koreografi som tilltalar.
– På fredag klockan 19.30 är det premiär. Allt är klappat och klart, säger Heléne Lindquist som inte bara är arrangör i form av drivande i Teater Amabile (även Event & kulturbolaget arrangerar) utan också har en bärande roll som tv-journalist.
– Detta är den fjärde uppsättningen och jag räknar med att vi ska göra tre till innan vi är framme i historien, berättar hon.
Biljetter kan köpas på Turistbyrån i Klippan och vid entrén men också bokas på brukspelet.se. Missa inte chansen till sommarens musikalupplevelse.
Heléne Lindquist och Elin Rusk svarar för en stark scen i "Alla behöver en dröm", tillsammans med de unga gymnastikflickorna.Bild: Lars Möller
Daniel Magnusson och Robin Fajardo svarade för en häftig dansuppvisning med musikaliska förtecken.Bild: Lars Möller
Gå till toppen