Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt för sex med barn friad – trots att han erkänner att flickan rört vid hans könsorgan

Mannen erkänner att den lilla flickan rört vid hans könsorgan ganska många gånger, men menar att det inte varit hans mening att det skulle bli så. Därför frias han.

Det som åklagaren betecknade som grova sexuella övergrepp ska ha skett i hemmet, när mannen varit ensam hemma med den lilla flickan. Och han medger att det hänt saker, men förnekar bestämt att det varit frågan om några övergrepp från hans sida.
Enligt åklagaren rör det sig om cirka 15 händelser under två månader förra hösten. Själv säger mannen att det som hände skedde vid 13 tillfällen.
Bild: Sven-Erik Svensson
De gånger det hänt saker i sovrummet har varit när mannen tittat på porr via datorn. Och enligt honom har det handlat om att den lilla flickan överraskat honom och varit nyfiken.
När tingsrätten skulle avgöra fallet konstaterade man att det är så att den misstänktes uppgifter ska gälla om de inte är osannolika eller om åklagaren motbevisar dem.
Tingsrätten anser att delar i mannens berättelse är märkliga. Man anser också att det var mycket olämpligt av mannen att titta på porr utan att låsa om sig när det fanns barn i närheten. Men man tycker inte att det han berättade var osannolikt.
Den lilla flickan anses av skolpersonal vara både ansvarstagande och mogen, men Helsingborgs tingsrätt anser att hennes uppgifter är kortfattade och detaljfattiga de gånger hon svarat på frågor.
Flera gånger sa hon också att inte mindes, inte visste eller orkade svara.
Slutsatsen blev att tingsrätten utgick från mannens berättelse som också innehåller uppgifter om att flickan rört hans könsorgan. Men att det inte är ställt utom varje rimligt tvivel att han gjort sig skyldig till sexuella övergrepp eller sexuellt ofredande.
Vilket leder till att han blir frikänd.
Åklagaren har ännu inte hunnit läsa domen och kan därför inte ge svar på frågan om den ska överklagas.
Genom att kommentera på HD.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på HD.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på HD.se och HD papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen