Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hela familjen på seglarskola

Sommarens seglarskola i Skälderviken är inte bara för de små seglarna. Hit kommer också hela familjen för att lära sig lägga ut och segla.

Jovana och Marko Bizic från Helsingborg ger sig ut med instruktören Oscar Dahlberg för att segla med spinnaker.Bild: Niklas Gustavsson
Klockan är nio på Seglarskolan och seglare i alla åldrar gör sig redo. Femåringarna som deltar i Piratseglarskolan sätter på sig sina flytvästar. Men hit kommer också familjer som vill lära sig att segla.
Familjen Bizic från Helsingborg får hjälp att göra i ordning C55:an, en liten kölbåt som de ska ut med.
Och det har blivit allt vanligare att familjer hör av sig till ÄSSS för att boka seglarkurser, berättar Seglarskolans Maria Modigh.
– Idag är det svårt att få ihop vardagslivet och då tror jag många vill vara med barnen när man är ledig, säger hon.
Efter en vecka på Seglarskolan har Marko, Stefan, Miljenko och Jovana Bizic redan varit ute och seglat på egen hand vid två tillfällen.Bild: Niklas Gustavsson
Paret Miljenko och Jovana Bizic som driver eget företag inom träindustrin berättar att familjen åkt mycket motorbåt men att de ville utmana sig och lära sig att segla en större familjebåt.
– Vi har kört motorbåt väldigt länge och pratat några år om att kanske börja segla, säger Jovana.
– Här får alla vara tillsammans och lära sig samma sak, säger Miljenko.
Marko Bizic, 11, fick välja om han ville segla med andra barn i samma ålder eller med föräldrarna och brodern Stefan, 5 år.
– Jag valde detta för det är roligt att göra något tillsammans med familjen. Det här gör att tiden går fortare tills vi ska på semester i Kroatien, säger Marko.
Marko Bizic tycker att tiden går fortare på seglarskolan.Bild: Niklas Gustavsson
Under en hel vecka har de seglat i Skälderviken, tillsammans med instruktörer och på egen hand. Den här förmiddagen ska Jovana och Marko ge sig ut med instruktören Oscar Dahlberg för att prova på segling med spinnaker.
Pappa Miljenko och femårige Stefan följer efter i motorbåt.
Vågorna går höga i hamninloppet men Jovana och Marko har sjövanan inne.
– Det är härligt att se allt de har lärt sig efter den här veckan, säger Miljenko.
Seglarskolan som välkomnar seglare i alla åldrar håller öppet varje vardag klockan 9-15 till och med vecka 32. Det finns möjlighet att testa alltifrån optimistjollar och större seglarbåtar till kajak och vindsurfing.
Marko Bizic, Oscar Dahlberg och Jovana Bizic parerar vågorna i hamninloppet.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen