Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Här är ex-BoIS-arens nya klubb

Linus R Olsson är klar för spel i USA.Bild: Tobias Andersson
Efter 2,5 år i klassiska Akademisk Boldklub i Köpenhamn har Linus R Olsson gjort klart med en ny uppdragsgivare och vi kan nu avslöja att den förre BoIS-spelaren drar till USA.
– Jo, det stämmer. Jag har skrivit på för Oklahoma City och det är klart att det ska bli både spännande och kul, säger Linus.
Det är fyra år sedan Linus lämnade Landskrona och innan han hamnade i Danmark spelade Olsson halvannan säsong för Trelleborg. Nu väntar ett helt annat äventyr.
– Oklahoma har en dansk tränare, Jimmy Nielsen, och han har väl haft koll på den danska marknaden. När han letade efter en offensiv kantspelare var det någon här som tipsade om mig.
Den Marieholmsfostrade 24-åringen hade gärna återvänt till Sverige, men när det stod klart att han skulle lämna AB var det mest danska klubbar som visade intresserade.
– Det blir väl så, när man inte spelat i Sverige på ett tag. Men det här känns ju också väldigt lockande. Jag vet att fotbollen är på gång där borta.
Oklahoma spelar i USL, den andra divisionen i USA, och ligger just nu åtta, av 15 lag, i western conference. Ligan är i full gång, Linus nya lag har redan avverkat 13 matcher, och han ska ansluta så fort det bara går.
– Jag väntar på att arbetstillstånd och sådant ska bli klart och det tar kanske ett par-tre veckor. Sedan drar jag över och jag har skrivit på för det här året ut, med option för en säsong till.
Linus avslutade för övrigt sin danska sejour med ett äkta hat trick, när han gjorde 1–0, 2–0 och 3–0 på sju minuter (!) i AB:s 6–4-seger mot Fremad Amager.
– Det var skönt att få sluta på det sättet. Jag har haft mycket skador på sistone, men nu är kroppen äntligen hel och nu kan jag köra för fullt igen.
Gå till toppen