Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Enkla tips för snyggaste pelargonen

Mormors blekrosa Mårbacka och andra varianter är hetare än någonsin. Man kan lugnt säga att det finns en pelargon för varje smak - blommorna och inte minst bladen finns i en mängd olika färger och former.

1. Den överlägset mest populära färgen är röd. Rosavita blommor kommer på andra plats. Vita blommor är omtyckta och ökar stadigt i försäljning. 2. Mårbacka Tulpan har sitt ursprung hos Förslövs handelsträdgård. Den har samma blekrosa färg som den klassiska Mårbackapelargonen, därav namnet. Blomklasarna hos en tulpanpelargon påminner om små minitulpaner i en kompakt bukett.Bild: Blomsterfrämjander
För många är pelargonen ett måste både på fönsterbrädet och i utomhuskrukorna för att den riktiga sommarkänslan ska infinna sig. Att pelargoner är så brett älskade beror säkert också på att de är lättskötta – de går knappast att misslyckas med, även om lite extra omsorg kan ge utdelning i form av rikare blomning, tätare växtsätt och tillökning i form av sticklingar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen