Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rolf Lassgård på Walk of fame - kommer till Landskrona

Skådespelaren Rolf Lassgård kommer i augusti till Landskrona för att närvara när hans namnplatta på Walk of fame avtäcks. Dessutom får violinisten Amanda Maier-Röntgen en namnplatta.

Rolf Lassgård kommer till avtäckningen av hans namnplatta.Bild: Bertil Enevåg Ericson / TT
Landskronas Walk of fame invigdes på Järnvägsgatan för tre år sedan, i samband med att Landskrona firade 600-årsjubileum. Initiativtagare var Rotary och frimurarna med Bo Wikström i spetsen.
Sedan dess har en rad namn, både historiska och nutida, tillkommit — kungligheter, artister, kulturpersonligheter, idrottspersoner och så vidare. Erik av Pommern finns förstås med, han grundade ju Landskrona för numera 603 år sedan.
Bland de nutida kan nämnas fotbollsspelaren Claes Cronqvist och konstnären Carl Fredrik Reuterswärd.
Den 12 augusti avtäcks två nya namnplattor. Det är skådespelaren Rolf Lassgård samt violinisten och tonsättaren Amanda Maier-Röntgen.
Rolf Lassgård kommer att närvara när avtäckningen sker. Det ska för övrigt troligen även Siw Malmkvist att göra, eftersom hon inte kunde närvara vid tillfället då "hennes" platta avtäcktes.
Rolf Lassgård gick i slutet av 1970-talet på scenskolan i Malmö. 1978 fick han anställning på Skånska teatern i Landskrona och fick då stor uppmärksamhet i några uppsättningar i staden. Han bodde i Landskrona under åren på teatern.
Det var inga större problem att få honom att delta vid avtäckningen.
- Egentligen arbetar han nu utomlands för en film han är med i, men den 12 augusti kunde han komma. Han tyckte att det var fantastiskt trevligt och han uppskattar det väldigt, säger Bo Wikström.
Amanda Maier-Röntgen (1853-1894) var en framstående violinist och tonsättare som växte upp i Landskrona. Hon blev 1872 Sveriges första kvinnliga musikdirektör. Amanda Maier-Röntgens verk uppförs på flera ställen i världen.
Klockan 12 den 12 augusti avtäcks de två nya namnplattorna.
Gå till toppen