Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fars med luft under vingarna

Tullateatern mönstrar en stark besättning i sin tredje sommarkomedi.Bild: Tom Wall

"Far & Flyg" Regi: Sven Holm. Medverkande: Håkan Brinck, Kryddan Peterson, Jenny Silver, Anna Bromee, Louise Smedlund. Ängelholms Hembygdspark, torsdag 14 juli.

Med musik, sång och dans lyfter Tullateatern i den komiska termiken.
Detta är en typisk springa i dörrarna-fars som kunde heta "Fart & Fläkt". Högt tempo så att tajmingen med dejter och flighter håller och publiken inte börjar tänka på logiken. Det krävs ju för att en sådan här skrattmaskin ska få luft under vingarna. Mycket namndroppning om Ängelholm, Båstad och annat lokalt. Tre internationella flygvärdinnor ska rymmas under samma tak hos den brunstige arkitekten Bernt och hans amoröst mer hämmade kompis Robert.
Tullateatern med Kryddan Petersson.Bild: Tom Wall
Tullateatern, som för tredje året går ner för landning på denna scen, mönstrar en stark besättning som inte faller i några luftgropar bland rums- och personförväxlingarna. Veteranen Sven Holm sommardebuterar som regissör i Hembygdsparken. Marc Camolettis komedi ”Boeing Boeing” har fräschats upp av Anna Bromee. Hon har också jobbat med de välkända låtar som sjungs solo och i duetter. Inte oväntat finns ”Jag ska köpa vingar för pengarna” ombord. Bland de pilska flygvärdinnorna får framför allt Jenny Silver (som tyska apfelstrudeln Judith) humor och showande att lyfta. Rutinerade Anna Bromee och Louise Smedlund ser också till att det blir schvung i repliker och agerande.
Bild: Tom Wall
Håkan Brinck firar triumfer som sång- och dansman. Hans stiliga ungkarlshem är ömsom 10 000-metersklubb, ömsom nära kraschlandning. Kompisens (Kryddan Peterson) mer stillsamma komik matchar casanovan Bernts yviga plastik. Koreografen Elina Sandkvist – som även gästspelar som flygvärdinna – och Ebba-Kristina Wingårdh (dekor, kostym) har många entréer och fyra dörrar att hålla reda på.
En premiär kan ge plats för små missöden. Här var det ljudtekniken som ställde till det några gånger. Men den positiva publiken applåderade välvilligt de räddande improvisationerna.
Sommarkomedin spelas torsdag-lördag till 13 augusti.
Gå till toppen