Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Röglespelare till NHL

En duo lovande Röglespelare lämnar för spel i NHL.

Rögletalangerna Alexander Nylander, 18, och Robin Kovacs, 19 - som den gångna säsongen varit utlånade till allsvenska AIK respektive Ontario Hockey League-klubben Mississauga Steelheads - har signats av NHL-klubbar.
Nylander är klar för tre år i Buffalo Sabres och Kovacs har kritat ner sin namnteckning på ett treårskontrakt med New York Rangers.
Enligt sajten BlueshirtBanter.com, som TT hänvisar till, kommer Kovacs till en början att spela för New York Rangers farmarlag i American Hockey League.
Förra säsongen gjorde Kovacs, som draftades som nummer 62 förra sommaren, stor succé i AIK. Den vänsterfattade wingern, som spelade fyra SHL-matcher för Rögle säsongen 15/16 innan han åter lånades ut till AIK, gjorde 34 poäng på 44 matcher i Allsvenskan i fjol. Under sina fyra matcher i Rögledressen noterades Kovacs för en poäng i form av en assist. När en SHL-spelare skriver kontrakt med en NHL-klubb får den svenska klubben ekonomisk ersättning. Sporten har utan framgång sökt Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson för att bringa klarhet i vilka summor det rör sig om.
Gå till toppen