Klippan

Årets marknad slår rekord

Hillesgårdens Marknadsdag har blivit ett populärt utflyktsmål som växt år från år. När man arrangerar årets marknad den 21 augusti blev den rekordstor.

Hillesgården är en stor anläggning med rekreationsområden, restaurang, kafé med mera. Det finns gott om plats för den rekordstora marknaden som hålls av den 21 augusti.Bild: Niklas Gustavsson
Strax utanför Stidsvig, i Fastarp, finns Hillesgården som har etablerat sig som ett välbesökt utflyktsmål men som även har en stor funktion i sin hjälpverksamhet. Den årliga marknaden lockar många besökare och i år får man ännu mera att välja på.
– Vi trodde inledningsvis att det skulle bli cirka 60-marknadsstånd men anmälningarna forstätter att ramla in så jag uppskattar att vi landar på rekordstora 80 marknadsstånd i år, säger Anna Ingelsson som är en av de som håller i trådarna.
Anna och Carl-Bernhard Ingelsson är båda engagerade i Hillesgårdens marknadsdag och lovar en rad trevliga nyheter detta år.Bild: Niklas Gustavsson
Hillesgården drivs av en stiftelse och fröfogar över ett stort område med restaurang, café, loppis, utställningar, rekreationsanläggningar med mera. Inte minst våffelkaféet tillhör höjdarna sommartid.
– Förutom marknadsstånden blir det en hel del annat som besökarna erbjuds. Nytt för i år är en lite kuriositet. Det är en kvinna som kommer hit och visar hur hon väver garn av hår från kanin, hund och katt, berättar Anna Ingelsson.
Annas man, Carl-Bernhard Ingelsson, är också en av de drivande krafterna på Hillesgården. På marknadsdagen medverkar han i husbandet.
Örtträdgård på Hillesgården.Bild: Tobias Andersson
– Vi hoppas förstås att det ska bli lika trevligt som vanligt med många besökare, säger Carl-Bernhard Ingelsson, som också påpekar att det blir ponnyridning för de minsta.
Marknaden startar klockan 10 och pågår till 17 söndagen den 21 augusti.
Gå till toppen