Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCH:s försäsong 2018/2019

"Det smällde till bara"

FCH:s nyckelspelare Hampus Dargren spelade student-VM och blev skadad i finalen. – Jag klev av efter halva matchen. Jag har haft lite problem med ryggen hela veckan och det smällde till bara, säger han.

FCH:s forward Hampus Dargren drog på sig en ryggskada i finalen av student-VM.Bild: MATHILDA AHLBERG
Till den förra säsongen värvades forwarden Hampus Dargren från Linköping och under grundserien gjorde han 17 mål och 19 assister och slutade på 24:e plats i poängligan.
Efter midsommar skiljdes FCH-spelarna åt för semester med individuell träning och återsamlades för första inomhusträningen under måndagen. Hampus Dargren var inte med då han precis kommit till Stockholm efter att ha spelat student-VM i Portugal.
I finalen mot Finland gjorde sig en välkänd ryggproblematik så pass gällande att han var tvungen att bryta.
– Jag vet inte vad det är, men det hugger till i ryggen när jag gör vissa rörelser.
Det är inte läge för dig att dra igång och träna nu med andra ord?
– Vi får väl se. Jag ska hem till Helsingborg i morgon (tisdag) och träffa Mattias (Svensson, FCH:s sjukgymnast) och se vad han säger. Men det ska nog inte vara någon fara tror jag.
– Jag har lite småproblem med ryggen hela tiden och får behandling lite då och då. Det är ingen ny skada utan det har hänt förr. Det brukar inte sitta i så länge. Det är något i ländryggen. Vi kanske bör kolla upp det mer, det beror på vad han säger, säger Hampus Dargren.
Hur var det att spela student-VM?
– Det var kul. Jag var med för två år sen också. Det är alltid kul att dra på sig landslagsdressen även om det inte är den riktiga. Jag har haft turen att få åka till Portugal och Singapore där det var förra gången.
De regerande mästarna Sverige förlorade mot ärkefinalen efter förlängning, trots att man haft ledningen med hela 4–0.
– Vi hade jättebra koll på dem i första halvan av matchen, och sista perioden ägde Finland. Jag vet inte om det var rättvist.
– Vi hade en häftig invigning. De stängde i princip av hela Porto, det var poliseskort, det var helt sjukt faktiskt. Det var köer mitt i stan för att vi skulle gå på innebandyinvigning och det var ingen som fattade någonting. Det var fullsatt på finalen, men annars var det ganska dåligt intresse, berättar Hampus Dargren.
Gå till toppen