Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sex tyngdlyftningsmedaljörer dopade

Ett omtest av moldaviskan Cristina Iovu, bronsmedaljör i damernas 53-kilosklass i tyngdlyftning i OS 2012, visade sig innehålla spår av otillåtna substanser. Arkivbild.
Vid omtester av dopningsprov insamlade från London-OS 2012 visade det sig att inte mindre än elva tyngdlyftare testade positivt för otillåtna substanser – i det här fallet den anabola steroiden dehydroklormetyltestosteron.
Bland de elva positiva proven finns sex medaljörer, meddelar det internationella tyngdlyftningsförbundet (IWF), däribland den femfaldiga EM-guldmedaljören Natalia Zabolotnaja, silvermedaljör i London. Även de ryska lagkamraterna Alexander Ivanovs och Svetlana Tzarukajevas prov visade sig innehålla spår av förbjudna ämnen. Bronsmedaljörerna Cristina Iovu, Moldavien, Iryna Kulesja, Vitryssland och Hripsime Khursjudjan, Armenien, var också dopade.
Internationella olympiska kommittén (IOK) meddelade i fredags att 45 idrottare visade sig vara dopade när dopningsprov från OS 2008 och OS 2012 testades på nytt.
TT-Reuters
Gå till toppen