Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Missbruksmottagning öppnar i Ängelholm

Snart öppnar vårdföretaget Solstenen en ny mottagning i centrala Ängelholm.

Den nya mottagningen kommer att finnas på Lärkgatan i Ängelholm.Bild: Moa Dahlin
På uppdrag av region Skåne bedriver vårdföretaget Solstenen så kallad LARO- behandling för personer med missbruksproblem av smärtmediciner och andra morfinliknande substanser, och man har sedan tidigare mottagningar i Helsingborg och Lund.
Behandlingen riktar sig till dem som har haft ett opioidmissbruk i minst ett år, och de första tre månaderna måste man komma dagligen till mottagningen, för att ta mediciner och även ta del av sådant som gruppbehandlingar och kognitiv beteendeterapi.
Att man nu öppnar i Ängelholm har till stor del att göra med att många av patienterna i Helsingborg pendlade från Ängelholm med omnejd, berättar Charlotte Gedeon, som är verksamhetschef för Solstenen.
– Det var socialtjänsten i Ängelholm som frågade om vi kunde öppna, eftersom de såg att det finns ett stort behov. Nu slipper många av våra patienter att pendla, säger Charlotte Gedeon.
Totalt kommer man att vara runt tio personer som jobbar på mottagningen, och ungefär hälften av dessa är nyanställda.
– Det är inte uteslutet att vi kommer att utöka verksamheten senare, det beror på lite hur stort trycket blir, säger Charlotte Gedeon.
Den åttonde augusti tar mottagningen emot sina första patienter och i september kommer man att hålla ett öppet hus för patienter, anhöriga och allmänheten.
Gå till toppen