Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Succé för Zlatan – cykelspark i fjärde minuten

Nu har Zlatan Ibrahimovic gjort sin debut – och vilken debut det blev. I fjärde matchminuten slog han in en cykelspark efter ett inlägg från lagkamraten Valencia. "Det känns fantastiskt", förklarade Zlatan för Kanal 5 direkt efter matchen.

Zlatan gör 1–0 för Manchester United i den fjärde minuten.Bild: LUDVIG THUNMAN
Det är Zlatanfeber i Manchester – och snart också i hela Premier League. På lördagskvällen presenterade sig Zlatan på bäst sätt. Svensken gjorde sin första träning med laget i torsdags, flög med laget till Sverige på lördagen och gjorde sin debut på lördagkvällen på Nya Ullevi i Göteborg.
Och mot Galatasaray visade Zlatan direkt vilken klasspelare han är. Matchen började trevande, men i fjärde minuten drog Zlatan igång ett anfall, som han sedan avslutade själv med en cykelspark som studsade i marken och gick över Galatasarays målvakt.
– Första halvleken var sisådär, den andra var bättre. Men det var fantastiskt att få göra debuten här på hemmaplan. Men det viktigaste är att förbereda sig fysiskt nu på försäsongen. Sedan ska jag försöka hjälpa laget så gott jag kan., sa Zlatan.
Zlatan spelade en halvlek och gjorde det som ensam anfallare.
Vad kan vi förvänta oss av Manchester United den här säsongen?
– Det är något stort på gång. Kommer bara Pogba också blir det ännu bättre, förklarade Zlatan Ibrahimovic till Kanal 5.
Manchester United vann träningsmatchen med 5–2.

Här är Zlatans debut i United – minut för minut.

1 min. Zlatan slår avsparken,
4. 1–0. Succé direkt. Ett inlägg kommer från högerkanten från Antonio Valencia som Zlatan skjuter i mål - med en cykelspark. Zlatan får ingen kanonträff, men bollen studsar i marken och lurar målvakten totalt. Zlatan hade dragit upp anfallet med två snabba direktpass. På fjärde bolltouchen kom cykelsparken.
12. Direktpass som misslyckas.
15. Kommer ner i banan för första gången. Gör en direktpass och kommer sedan upp i plan igen. Mer aktiv och vill ha bollen mer.
19. Nere i backposition, slår en långboll på högerkanten, Unitedspelaren Mkhitaryan var dock offside.
21. Orsakar en frispark till Galatasaray 10 meter utanför straffområdet.
22. 1–1. Zlatan försöker nå frisparken, men Sinan Gümüs nickar in kvitteringen.
25. Zlatan får bollen av Rooney. Zlatan hittar en lucka och ligger bakom en snabb spelvändning. Zlatan visar ett snabbare spel än sina lagkamrater.
36. Tar emot en boll, blir fälld och får frispark. Galatasaray har mest boll och Zlatan har inte många bollkontakter.
39. Zlatan drar upp ett snabbt anfall, men passen till Mkhitaryan blir lite för brant.
40. 1–2. Fint kombinationsspel och Bruma gör 2–1 för Galatasaray.
44. Zlatan mycket nära att snappa upp en dålig boll av Galatasarays målvakt. En turkisk back hinner dock före och skickar bollen till hörna.
45. Första halvleken slut och Zlatan blir utbytt i paus. Under första halvleken var Galatasaray det klart bästa laget.
Gå till toppen