Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Surprise debuterade för HIF

Surprise är med på riktigt nu i HIF. Debuten är avklarad. – Det kändes bra att komma in och få chansen att spela, men det tar lite tid att lära känna spelarna och tränarna, säger nyförvärvet.

Surprises papper hann bli klara i tid och därför kunde yttermittfältaren debutera för sitt nya lag HIF mot Häcken.Bild: MATHIAS BERGELD
Under lördagen var inte pappren klara. Men de blev det innan matchstart och därför fanns också Amethyst Bradley Ralani eller kort och kort Surprise i laguppställningen, inte startelvan, men med.
– De sa till mig att jag skulle vara med i laget, att vad som helst kunde hända. Jag visste inte, men i dag sa de att allt var grönt.
I den 68:e minuten bytte han av Lalawélé Atakora som inte fick ut särskilt mycket av sitt spel under matchen. På 25 minuter lyckades Surprise få till två skott. Ett på volley med sin bästa fot, högern, som gick en bra bit över, och ett med vänstern som Häckens målvakt Peter Abrahamsson räddade.
– På det första skulle jag ha haft ögonen mer på bollen. Det var faktiskt en riktigt bra chans på en crosspassning, jag skulle ha varit bestämd på den. Det var volley så det var också lite svårt.
– Det andra ska man ge kredd till målvakten, och det var med min sämre fot. Om det hade funnits någon där för returen hade det blivit mål, säger Surprise.
Manager Henrik Larsson hade Surprise under sin tid som tränare i Landskrona BoIS så han vet mycket väl vem han har plockat in i laget.
– Han är ju finurlig. Han tar sig förbi, han kommer runt. Jag tycker att han gör det helt ok.
Och Surprise tror på en god produkt framöver.
– Det är fantastiskt. Han tror på min talang så jag är väldigt glad över att ha återförenats med honom. Det kan bara bli bra.
Hur mycket har du följt Helsingborg under den här säsongen?
– Inte mycket, inte mycket. Allt hände så fort. Jag behövde något nytt. Han var intresserad och jag var intresserad.
Sett över hela matchen hade Häcken betydligt fler riktigt bra möjligheter än HIF. Det kunde Surprise se från bänken den första timmen. Därför är en poäng som en halv seger.
– Att spela borta mot Häcken och på konstgräs, det är en stor fördel för dem, men killarna fajtades rejält i dag. Vi ska inte säga att vi är glada, men vi är okej med en poäng, säger Surprise.
Gå till toppen