Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Modellbyggarna invaderar flygmuseet

Först uppvisning av Försvarets hundar – sedan väntar en tävling där modellbyggare visar upp över 170 verk på Ängelholms flygmuseum.

I helgen intar modellbyggarna Ängelholms flygmuseum på Valhall Park.Bild: Johan Persson
Tävlingen F10-Memorial startades för fyra år sedan för att hjälpa till att hålla minnet av flygflottlinjen levande. I helgen, både lördag och söndag klockan 10-17, avgörs tävlingen för modellbyggare i alla åldrar.
– Vi slår alla rekord i antal deltagare. Det var precis som att proppen drogs ur flaskan i år, det har varit en enorm tillströmning och vi var tvungna att sätta ett anmälningsstopp, säger Tor Netterby från Ängelholms flygmuseum.
Anmälningsstoppet gäller dock inte de barn som deltog i museets modellbyggaraktivitet under sportlovet.
Sammanlagt kommer 170 modeller att visas upp i tävlingen. De olika klasserna är flyg (två klasser), militära fordon (två klasser), fartyg, civila fordon och diorama. Det sistnämnda innebär att modellen sätts i ett landskap eller tittskåp.
– Deltagarna kommer inte att sitta och bygga på tid, utan det handlar om färdiga objekt.
Redan under torsdagen är det aktivitet på flygmuseet på Valhall Park i form av en uppvisning av Försvarsmaktens hundar.
– Det kommer ett 15-tal soldater och kadetter från Halmstadskolorna som ska visa hur det går till med bland annat spårning och sökning, säger Tor Netterby.
Tid för uppvisningen: klockan 12-15.
Gå till toppen