Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sten-Inge Fredin: ”Vi har förtroende för företaget”

ÄFF går inte i konkurs. Bakom det avvärjda konkurshotet finns den omstridda teleoperatören Fastcom, som HD har granskat i flera dagar. – Vi har förtroende för företaget, säger ÄFF:s ordförande Sten-Inge Fredin.

ÄFF:s ordförande Sten-Inge Fredin tvekade inte att teckna ett samarbetsavtal med den omstridda teleoperatören Fastcom.Bild: MATHILDA AHLBERG
I torsdags i förra veckan gick Sten-Inge Fredin ut med beskedet att Ängelholms FF skulle begäras i konkurs. Men sen tvärvände han och sa att det fanns hopp.
Spelarnas krav på att få sin uteblivna lön för juli månad stod kvar och de satte en deadline, onsdagen den 3 augusti, och väl framme vid avgörandet har de nu försäkrats om att lönen kommer.
Det efter att ÄFF tecknat ett treårigt samarbetsavtal med telefonoperatören Fastcom, som har sin bas i Helsingborg. Därmed är konkurshotet avvärjt.
Läs också Omstritt teleföretag räddar ÄFF
LÄS OCKSÅ: Alla delar av HD:s granskining av omstridda telefonföretag här.
Men Fastcom är ett omstritt företag. Under flera dagar har HD granskat företaget, som är föremål för utredning av Konsumentverket efter att många konsumenter anmält att de blivit lurade. Bolaget utreds för att bryta mot marknadsföringslagen.
– Det får stå för HD, säger Fredin.
Han fortsätter:
– Vi har gjort en bra deal, så länge man håller sig till den är vi nöjda. Vi lägger inga aspekter på detta, du kan gå in och undersöka många företag. Den undersökningen får stå för HD. Vi har förtroende för killarna som äger företaget, säger Fredin.
Har du läst skriverierna om Fastcom?
– Ja, det är klart.
Vad kände du då?
– Ingenting.
Det fick er inte att tveka?
– Nej.
Kan det inte påverka ÄFF?
– Jag har inga kommentarer kring det överhuvudtaget.
Tog Fastcom kontakt med er?
– Ja.
När?
– För ett par dagar sedan. Så det har varit intensivt.
Enligt Sten-Inge Fredinär har fler än Fastcom bidragit med pengar för att stoppa konkurshotet, även andra företag och privatpersoner har skjutit in pengar i klubben. På frågan om han själv har bidragit ekonomiskt säger han:
– Det uttalar jag mig inte om. Det är oväsentligt var pengarna kommer ifrån, det som är väsentligt är att vi även har hittat ett längre samarbetsavtal med ett företag, säger han.
Ni har fått in 850 000 kronor till löner?
– Ja, med råge.
Hur mycket mer pengar har ni fått in?
– Det vill jag inte gå in på överhuvudtaget.
Betyder det att ÄFF kommer existera även nästa år?
– Det hjälper i alla fall till.
Finns en garanti för att ni kan spela resten av den här säsongen?
– Ja, vi hoppas det. Allt kan hända. Jag ger inga löften, men det ser positivt ut, säger Sten-Inge Fredin.
Gå till toppen