Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eskilscupen fortsätter växa

Återigen är dets dags - på fredag sparkas Eskilscupen igång. Planerna är redo, det är fler lag anmälda än förra året och turneringen har fått en ny general.

Eskilsminne F15 vann finalen på straffarBild: Tobias Andersson
Under helgen lockas runt trettio tusen spelare, ledare och åskådare till Helsingborgs olika idrottsplatser för att medverka under Eskilscupen. I år är det totalt 676 lag anmälda, något fler än förra året.
– Vi är fortfarande Sveriges näst största fotbollsturnering tillsammans med en annan turnering i Piteå, säger nya turneringsgeneralen André Petersson.
Turneringen som varje år spelas på flera olika platser i staden bland annat på Harlyckan och Olympiafältet brukar varje år besökas både av svenska och utländska lag, men inte i år.
– Det stämmer. Tidigare har vi haft besök från bland annat England, Danmark, Tyskland och Norge men i år är det faktiskt bara svenska lag med, säger Petersson.
Vad beror det på?
– Vi har funderat på det själva. Men det är nog mer så att vi har en stark förankring till de svenska lagen än att de utländska lagen sviker, säger han.
Nytt för i år är en app som har tagits fram för att lättare komma åt information och resultat från turneringen, men den har även viktiga funktioner för arrangörerna.
– Vi känner at det är viktigt för oss att vara uppkopplade mot ungdomarna och det digitala samhället. Även att alla enkelt kan hitta platser, information och resultat i telefonen sparar oss mycket kraft ute på idrottsplatserna.
Och tillägger:
– Det blir även lättare för oss att få ut viktiga saker snabbt, säger han.
Eskilsminne F15 vann finalen på straffarBild: Tobias Andersson
En annan nyhet är att det på Gröningen i centrala Helsingborg kommer att spelas en "mini-cup" för de allra minsta barnen både under lördag och söndag.
Varför på Gröningen?
– Vi vill få ner besökarna i city. Fotbollsplanerna ligger mest utanför staden och då vill vi få ner folket till city, säger han.
Matcherna börjar på fredagsmorgonen men turneringen drar igång redan på torsdagskvällen.
– Det kommer vara en invigning på furutorpsplatsen som börjar med en stor parad genom staden. Paraden kommer gå från kärnan till furutorpsparken och kommer innehålla minst fyra tusen personer, säger André Petersson.
Gå till toppen