Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Mötet i Båstad suddade ut gränserna

Stora ord och stora visioner präglade Gränslösa mötens näringslivsdag när Fredrik Reinfeldt, Barack Obamas rådgivare John Hope Bryant och prinsessan Sofia samlades i Båstad. – Fortsättningen kommer att bli större än vi anar, säger arrangören Bo Nilsson.

Bild: Mats Roslund
Under torsdagen sammanstrålade de tunga namnen för att samtala och föreläsa på temat "A sustainable tomorrow" och får man tro deltagarna själva blev den fullsatta konferensen lyckad.
När Fredrik Reinfeldt och John Hope Bryant skulle sammanfatta dagen på en presskonferens som hölls under eftermiddagen, underströk de båda vikten av öppenhet och att samarbeta över gränserna.
– Jag kom hit för att den här diskussionen är viktig för mig, att samarbeta med människor som inte är som en själv. Det finns trots allt inte så många plattformar där världens ledare kan träffas. Jag tror det här är början på en ny rörelse med mer samarbete och mindre protester. "Including people is the ball game", sa John Hope Bryant och fick medhåll av Fredrik Reinfeldt:
– Det här är en tid då vi måste ha tilltro och våga satsa på en öppen värld och jag kommer fortsätta vara en röst för öppenhet.
Gränslösa möten i Båstad fångade både Obamas rådgiivare, Fredrig Reinfeldt och Prinsessan Sofia.Bild: Mats Roslund
Inte helt oväntat kretsade mycket kring utrikespolitiska frågor som Brexit, så vad kan man då åstadkomma genom att mötas i Båstad?
Det var en enkel fråga för John Hope Bryant att besvara.
– Det handlar inte om var man träffas, utan vilka som träffas och vad man gör efteråt. Jag är nöjd med dagen, men det här var bara första steget. Vi har mycket kvar att göra.
Det enda som saknades var ett dopp i havet.
– Båstad är en vacker plats och jag önskar att jag hade hunnit spendera lite mer tid på stranden. Det är inte alls såhär man föreställer sig Sverige! Det var en överraskning att komma hit, staden är så mysig och idyllisk, sa John Hope Bryant efter presskonferensen.
Gränslösa möten i Båstad fångade både Obamas rŒdgiivare, Fredrig Reinfeldt och Prinsessan Sofia.Bild: Mats Roslund
Arrangören Bo Nilsson siktar nu på en "gränslös" fortsättning - även om basen finns i Båstad.
– Det finns ett uppdämt behov av att träffa människor som kan göra något i dag, de känns lätt så svåråtkomliga. Jag tror vi har träffat en nerv och Fredrik Reinfeldt och John Hope Bryant höll lysande föredrag, sa han och fortsatte:
– Vi ska vara gränslösa på riktigt och vi kommer bygga vidare på det här både i det digitala och i det fysiska rummet. Båstad är en utmärkt plats för att mötas, men nästa gång kan likaväl bli i Jukkasjärvi eller digitalt.
Gå till toppen