Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två spelare lämnar ÄFF

Efter konkurshotet – nu lämnar Ryan Finley och Martin Rudolfsson ÄFF. Samtidigt hävdar ordföranden Sten-Inge Fredin att Ardian Rexhepi och Fredrik Karlsson plockas ut ur frysboxen.

Sten-Inge Fredin.Bild: MATHILDA AHLBERG
Efter all ekonomisk turbulens meddelade ÄFF i onsdags att klubben inte går i konkurs. Nu kommer sportsliga besked som en effekt av det ekonomiska läget. Forwarden Ryan Finley, vars kontrakt gick ut den 31 juli, lämnar klubben. Den 25-årige amerikanen gjorde fyra mål på 15 superettanmatcher och ska under fredagen ha gjort sin sista träning med ÄFF.
– Han lämnar nu. Det är en kostnadsfråga, vi hade en möjlighet att bryta kontraktet med honom och det har vi gjort. Det gäller att vi gör de kostnadsbesparingar vi kan resten av säsongen utan att riskera det hela. Men det är möjligt att fler spelare kan komma in, säger ÄFF:s ordförande Sten-Inge Fredin.
Är ni nära att värva?
– Det vet man aldrig, säger Fredin.
Förhandlar ni med någon spelare?
– Vi diskuterar till höger och vänster. Vi vet inte om vi kommer hela vägen, säger Fredin.
Samtidigt säger Fredin att Fredrik Karlsson och Ardian Rexhepi – som tidigare har suttit i frysboxen till följd av att de inte gick med på att sänka sin lön med 20 procent i våras – är spelklara.
– Vi är överens med dem, så alla har hundra procent spelmöjlighet. Det är upp till Christian (Järdler, tränare) till hundra procent.
Betyder de att de har sänkt sin lön med 20 procent?
– Nej, det betyder ingenting mer än att de är spelklara i alla fall, säger Fredin.
Fredin har tidigare hävdat att spelarna som suttit i frysboxen varit disponibla för spel, med andra ord: enligt honom har de varit spelklara hela säsongen. Men det vill han inte gå närmare in på nu.
I stället meddelar han att en annan spelare som inte gick med på lönesänkningen och därför inte har spelat en enda minut i år, backen Martin Rudolfsson, bryter sitt kontrakt.
– Vi är överens om att det ska göras, ja, säger Fredin.
När kom ni överens om det?
– I går eller i förrgår. Så det sker också, sen får vi se. Det kan hända mer saker, men så här ser det ut i dagsläget, säger Fredin.
ÄFF spelar borta mot Degerfors under lördagen.
Gå till toppen