Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Glumslöv hårt straffat i finalen

En missad straff kostade Glumslöv guldet i Eskilscupens F 16-klass. Men depp och hängläpp efteråt? Inte i det här kompisgänget.
– Vi ska vara stolta över oss själva, säger lagkaptenen Hanna Lennström.

Deppigt i Glumslöv efter straffavgörandet.Bild: ANDERS BJURÖ
ESKILSCUPEN, F16, FINAL
Eskilsminne 0
Älvsborg 0
Älvsborg vann på straffar
Tio minuter efter att silverbucklan delats ut på Olympiafältet konstaterar Glumslövs-trion Hanna Lennström, Maja Saxne och Ida Malm att straffar är ett lotteri.
Göteborgs-laget Älvsborg var starkare från elva meter och satte alla sina straffar efter en mållös final. Glumslöv missade en.
Publiken under Glumslövs final.Bild: ANDERS BJUR…
– Straffar är aldrig rättvist, säger Maja Saxne. Har man en dålig dag förlorar man. Det är surt att förlora en final på det sättet, men nu är det ju så reglerna är. Vi har gjort en riktigt bra turnering ändå.
Under ordinarie tid var det Glumslöv som styrde spelet och försökte trä fram bollar till frontlinjen.
– Men tyvärr orkade vi inte riktigt trycka fram som vi ville på den sista tredjedelen av planen, säger tränaren Peter Lindstedt. Annars har vi spelat det spel som vi vill under hela turneringen. Vi försöker hålla bollen på marken och styra spelet med en teknisk fotboll.
Älvsborgs tränare – förre landslagsprofilen Kennet Andersson.Bild: ANDERS BJUR…
Hanna Lennström, Maja Saxne och Ida Malm är vana vid tuffa tag från seniornivå. Alla tre spelar mer eller mindre kontinuerligt i klubbens division 2-lag.
– Det är väl det som är den största skillnaden, att det smäller mer där, säger Hanna.
– I det här laget försöker vi att spela runt och ha mycket boll hela tiden. I damserien är det mer tjongande och långbollar, säger Ida.
Glumslövs FF har en strategi att satsa brett.
– Framförallt utesluts inte spelare som kanske är mindre bra, säger Maja Saxne. Här tar man hand om alla och satsar dessutom lika mycket på oss som på killarna.
Fem segrar ochen oavgjord blev lagets facit på vägen fram till finalen i Eskilscupen.
– Vårt mål var att ta oss hela vägen, säger Hanna. Vi ska vara stolta över oss själva. Vi är ett kompisgäng som trivs tillsammans, både på och utanför planen.
På pojksidan fick vi se tre nordvästskånska lag gå hela vägen och ta hem segerpokalen i årets upplaga av Eskilscupen: Högaborg (P10), Råå (P12) och Ramlösa Södra (P15). Hos tjejerna vann Fortunas F 10-lag finalen mot Sävedalens IF med 3-0.
Gå till toppen