Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fredrika Bremer förbundet på Apelrydsskolan

För åttonde året i rad arrangerar Fredrika Bremer förbundet ett seminarium på Apelrydsskolan. På deltagarlistan finns namn som Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, och EU-parlamentarikern Soraya Post (FI). Årets tema är framtid och jämställdhet.

Louise Lindfors, ordförande i Fredrika Bremer förbundet, hälsar de cirka hundra deltagarna välkomna till det två dagar långa seminariet på Apelrydsskolan.Bild: Magnus Erlandsson
Margareta Lindgren från Båstad har varit aktiv i Fredrika Bremer förbundet i cirka tio år. Hon berättar att den lokala avdelningen i Båstad har ett 90-tal medlemmar i dag. Att engagera sig i frågor som ger ett bättre samhälle där alla resurser tillvaratas, tycker hon är en självklarhet.
– Alla människor har rätt att känna sitt värde, säger Margareta Lindgren som såg fram emot panelsamtalet med politikerna under fredagseftermiddagen.
Louise Lindfors, ordförande i Fredrika Bremer förbundet, tycker att det går för långsamt på alla håll och kanter inom jämställdhetsområdet.
– Ska det fortsätta i den här takten tar det 1 067 år innan män och kvinnor tar ut lika många vabbdagar, säger hon på väg till seminariets välkomsttal.
– Det känns väldigt fattigt på reformfronten just nu och politikerna vågar inte ta tag i feministiska frågor.
Temat för årets seminarium, som även är igång under lördagen, är framtid och jämställdhet. Louise Lindfors anser att det är två knäckfrågor som är särskilt intressanta inför framtiden: pensionsfrågan och socialförsäkringen.
– 225 000 pensionärer lever under fattigdomsgränsen i dag i Sverige. 80 procent av dem är kvinnor.
– Och staten borde markera tydligare att man anser att föräldraledigheten borde delas lika. Så är det tyvärr inte idag, säger Louise Lindfors endast några minuter innan seminariet drar igång.
Gå till toppen