Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bedragare stal smycken av äldre kvinna

En äldre dam blev bestulen på värdefulla smycken när bedragare lurade sig in i hennes lägenhet. De uppgav att de kom från Landskrona stad.

Det var i torsdags eftermiddag, mellan klockan 14 och 15, som det ringde på hemma hos en kvinna som bor på Ringvägen i Landskrona.
Utanför dörren stod några personer, som uppgav att de var utsända från Landskrona stad och att de behövde komma in i hennes lägenhet.
När besöket var över upptäckte den 86-åriga kvinnan att hon saknade 20 olika smycken i guld, silver- och diamantstycken till ett samlat värde av 60 000 kronor.
- Vi vill varna för att öppna och släppa in okända personer som inte kan legitimera sig, och inte förväg anmält sitt besök, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.
Enligt anmälan var det åtminstone tre personer som ringde på hos kvinnan. Hon har bara kunnat lämna signalement på en kvinna som misstänks ha uppehållit henne medan de övriga sökte igenom lägenheten. Kvinnan uppges vara 40-50 år gammal och cirka 160 centimeter lång.
Gå till toppen