Klippan

Stort intresse för hantverksmarknaden

Konsthantverkare från Skara i norr till Ystad i söder har lockats av den alltmer populära marknaden på Hillesgården utanför Stidsvig.

Förra årets marknadsdag lär överträffas av söndagens. 75 utställare finns på plats.Bild: Mikael Vikman
Årets upplaga på söndag den 21 augusti är större än tidigare tre och det ska finnas något för de flesta.
– Marknaden omfattar 75 utställare. Vi har även bjudit in hembygdsbygdsföreningen från Östra Ljungby och Klippans turistbyrå för att informera om sina verksam heter, säger Anna Ingelsson.
Hon är med sin make Carl-Bernhard Ingelsson drivande krafter i stiftelsen Hillesgården och beskriver marknadsdagen som en salig blandning av aktiviteter.
– Principen är att det ska vara kvalitet med olika hantverk. Vi tillåter bara en utställare per hantverk eftersom vi vill undvika konkurrens.
Anna Ingelsson räknar upp allt från keramik och silversmide till läderhantverk och afrikanska kläder. Smaklökarna ska även få sitt i form av ett riktligt utbud av mat och godis.
– För barn har vi ponnyridning genom Össjö hästsällskap. Ansiktsmålning erbjuds och trevliga alpackor finns att titta på. Barn kan gå Stortrollets tipspromenad. Sen har vi våra egna butiker öppna liksom våffelkaféet.
Anna Ingelsson puffar gärna för gårdens husband där maken är tongivande. Det blir även levande musik i restaurangen.
Hillesgården har etablerat sig som ett välbesökt utflyktsmål men fyller även har en stor funktion i sin hjälpverksamhet.
– I vårt fall handlar det mest om marknadsföring. Dagen är ett tillfälle för folk att upptäcka oss. Då kanske de kommer på våra trevliga onsdagar eller för ett spontanbesök.
Hantverksdagen inleds klockan 10 och pågår till klockan 17.
Gå till toppen